Publicerad den

16 år Körkort men inget att köra

 

Hade ordentligt kört fast med renoveringen av CB 125 t hojjen, och av någon anledning börjat få kvar en massa pengar ( jobbade “extra” som diskare på ett stadshotell som struntade i ålder, och skatt på den tiden) och kom förbi den lokala bilförsäljaren, och där stod den, skimrande röd på 4 hjul, En VW bubbla från -67 en 1500s, och prislappen 2500 på rutan, glad i hågen stolpade jag in med polaren och sa
 

-Den där vill jag ha ( jupp visade tidiga tendenser på destruktiv impulsivitet) ,
Bilförsäljar tanten blev eld och lågor, kontrakt slängdes fram, handpenning betalades, och poof så hade jag blivit med bil. Nu kommer nästa problem, hur ska jag få hem den, jag är 16 år, och enda körkort jag har är för Mc, telefonkiosk letas fram (jupp på den tiden fanns inga mobiler) och kära farsan rings upp, den utskällningen som jag fick i telefon gick absolut inte av för hackor, så jag och polaren sätter oss i bilen och väntar, lyssnar på radio och väntar,
“Knack , Knack” på rutan, farbror lagen står bakom bilen och undrar om vi hunnit tjuvkoppla den än, jag visar stolt mitt kontrakt och mitt körkort.
– Varför har ni inte kört hem den än då?
– Men snälla konstapeln jag är 16
-Ops det såg jag inte, om du inte sagt nåt så hade du kunnat köra……

Till slut kommer farsan och bilen fraktas hem, går som en gud i mina ögon, och kall som ett grav valv.

Bilen blir stående på gården, är ute och startar den med jämna mellanrum, och får en eftermiddag en utmärkt ide, ska köra den runt huset, ok nu snackar vi norrland här, det var glansis på gräsmattan, och mina köregenskaper var,, limiterade så jag fick lämna bilen där den stod på baksidan huset, så senare på eftermiddan kommer farsan hem, och glad som en lärka (ironi) kör han upp bilen på plats och talar om för mig några väl valda ord om att köra på gräsmattan ( hade nån incident med en ford granada, dsv vår familjebil nåt halvår innan som resulterade i ett brutet avgas rör),
Vintern kom och det frös ordentligt på älven, men ingen större mängd snö, började fundera, köra bil på allmän väg funkar inte, men på koagulerat vatten då? Bilen körs försiktigt ner på isen, whoooooooha gud vad det går, jag och polaren leker karusell över hela isen. Rutorna har inlands is som frusit till en dm pansar, så det går inte att se ut genom rutan, och Vw bubbla & värme är 2 skilda saker. Men med huvudet ut genom sidorutan och ett fruset leende på läpparna så dundras det omkring ehehehee, tills gaswiren går av.

Men nåt sånt ska väl inte hindra bilburen avgasluktande ungdom, knyter fast ett blått bogseringsrep i spjällaxel, vevar det runt kofångaren och in i bilen, hej vad det går.

En sen kväll ser vi en bil som glider på vägen ovanför isen, kompisen säger skämtsamt, kolla polisen hahahaah, men när vi tittar så ser vi pucklarna på taket PANIK, kör bilen in i en vassrugge, och går hem.

Sent på kvällen så smyger jag ensam bort och kör hem bilen, slut på det roliga, så här efteråt så förstår jag att nån ringt om vår framfart. sedan blev bilen stående eftersom det på norrländskt maner så öppnade sig himlen och metervis med snö tog död på mera isracing.

nästa —> Yes en riktig Mc