Publicerad den

17 år och 9 månader

17 år och 9 månader var det datum som gällde på den tiden när det vardags för övningskörning, och om man hade mc kort så gällde det som övningskörningstillstånd fram till det ordinarie kommit, så för mig så blev det så dags i Januari att få övningsköra med farsan, och det gick väl…. sådär, hittade världen djupaste krondike vid ett möte med en lokalbuss, och naturligtvis måste jag ner med bilen (en audi 100) och inspektera djupet av det diket.

Som tur var så var bussen tom, plus att den stannade och hjälpte till att dra upp oss. Men lite spak blev man ju.

Hade bestämt att jag minsann inte skulle behöva köra på bilskolan eftersom jag var super mc föraren, och det tog 3 uppkörningar innan jag gav upp min envishet och det tog ända till 20 års ålder innan jag hade lappen,men det kommer senare.

Jag hade ju min mc, och ju närmare våren det blev, desto mera lockande var det att ta ut den på vägen, så 1april av gammal vana så ställdes hojjen på och började kryssa förbi isfläckar och snöhögar.
Körkortet låg i dvala hela våren och sommaren, jag hade också tur, för mitt mc kort gick automatiskt övertill tung mc när jag fyllde 18 jippiiii.

125:an fick i alla fall rulla, som studerande så hade jag knappast pengar att skaffa en tung mc i alla fall, så hela sommaren så blev det att köra omkring på den, plus för att fixa det sommarjobb som jag hade, som hemsamarit (ni kan gissa att gubbarna och gummorna var oroliga första gångerna heheheh) .

Den sommaren drog mina föräldrar ut på en lång semester så jag fick sköta mig själv i en hel månad, helt underbart, jag åkte nonstop hela sommaren, och kunde nästan sova ovanpå hojjen om jag ansträngde mig……
Inga olyckor på hela det året, men en hel del trimmande av125 kubiksmotor som förberedelse inför större dåd på tyngre hojjar. och allt för snart blev det höst