Publicerad den

2011 Rover Stereo

Äntligen så har det blivit så pass varmt att man kan vistas utomhus under lite längre perioder utan att frysa häcken av sig, och genast passade jag på med att börja transformationen av Rover ’ n till det ljudmässiga under som jag känner att den har möjlighet att bli.

Originalhögtalarna var inte direkt något som jag kände skulle få sitta kvar i dörrarna, och när dom ser ut så här så kan man kanske förstå varför ljudet inte var det mest utmärkande på bilen.

Så genast så började det rätt jobbiga arbetet med att plocka ner dörrsidan den är skruvad i alla hörn plus att den knappast har monterats bort sedan 1998 så med blödande nagelband så var den nere och monterringen kunde påbörjas, liten jämnförelse av högtalare.

Ok nu vet jag att billjuds fanatiker skriker i ångest, högtalarna som hamnat i dörrarna är Sonys FS17XX högtalare, jag hoppas på att ragga någon trevlig sponsor på lite bättre i ett senare skede men just nu så tar jag det jag har i garderoben.

Det ser lite prydligare ut och monterat i originalhållaren så passar det in perfekt i dörren (kommandomekning gör att det inte fanns så många val plus att kylan började bita i tårna, ”Note to self” nike tennisskor och is är en dålig kombination)

Så då var vänster sida klar och som en skrikande dåre slängde jag mig genast över höger sida och gjorde processen kort med Original högtalaren på den sidan innan jag satte tillbaka allt så inget direkt syns …

Nästa steg:

Montera DSP från Alpine + slutsteg + Alpine R12 Bas i låda, dra el, försöka ta ett trevligt snack med Thomassons och få bra pris på dörrsidor så jag i lugn och ro inne i värmen kan modifiera dörrsidor för lite roligare högtalare.

Byta Batteri och gå igenom generator + kol…

jupp det här är bara början

-=Maniac=-