Publicerad den

Alfa & Jaguar Drömmar

En SAAB blev en Alfa, japp hur knepigt det än låter så känns det som ett trevligt byte trots att Alfa:n skramlade som jag vet inte vad när den först dök upp men det kommer jag till senare.
2014-05-12 16.37.37 (Small) 2014-05-12 16.37.40 (Small) 2014-05-12 16.37.51 (Small)
 
Men först till kommentaren från Dag (en hypertrevlig kollega från mitt tidigare jobb) som hade lite idéer kring en Jaguar E-Type vilket får igång mina drömmar rejält, för det finns få bilar som har så snygg design (ja med undantag för just Alfa då förstås) så nu medans han ligger förhoppningsvis i solen på Mallis så går jag omkring här i regnet i Helsingborg (eller ja regn det är snarare mera monsun) så vad hade jag nu gjort med en sådan relik som just en Jaguar E-Type? Ok lite drömmar då innan jag går in på motorskrammel:
Det är naturligtvis beroende på skick och vision om/när jag skulle få mina arbetsamma händer i en “Jagga” men just nu så är jag lite insnöad på rena linjer kombinerat med classic/hightech   dvs ren och “hal” på utsidan med en insida som andas modernitet och hidden tech , jaja man kan alltid drömma
En E-Type som skulle bli en ME-Type dvs
Jaguar-E_Type_mp25_pic_35993

Skrammel

Så vad skramlar innanför huven på en Alfa 156 SW Diesel, ja förutom det sedvanliga diesel skramlet så var det något annat, så jag drog ut på parkeringen beväpnad med OBD-2 dongel mjukvara och en ängels tålamod (fallen Ängel?) för att hitta vad som strulade, jo jag var medveten om att bilen knappast var i nyskick när jag bytte till mig den (och nej Polis-SAAB.en var inte heller ny, vilket vi skakade “tass” på)  och att det skulle vara generatorn tvivlade jag lite på och…..
AC-Kompressor, japp dom kan bråka och just på den här bilen så var det just den som visade att den verkligen inte ville vara med längre, så med ett lagerknakande så var det att stänga av just den och fundera på en raid till en returbilen.se som har just 156:or stående för att se om det finns nåt där som kan fungera…
7837_1 movies-commando
Japp dags för kommandomekning igen och ja det känns bra, i väntan på ett större projekt kanske….
Så nu kör vi eller Hur
Maniac