Publicerad den

Andrea Iannone “satsar sina kulor” på en uppdatering av Suzukis MotoGP-team

Andrea Iannone tror starkt på de förändringar som ledarskapet av Suzukis MotoGP-program kommer att genomgå. I en kort intervju sa Suzukis nya roadracingförare att han ansåg att den nalkande omorganiseringen var positiv.

Även om Suzuki plockade hem vinster under sitt samarbete med Maverick Vinales, har det hittills sett lite dystrare ut under 2017. De ligger just nu på fjärde plats i sitt mästerskap och har inte lyckats knipa en bättre position än sjunde plats under denna säsong.

Iannone har bara samlat på sig 28 poäng hittills, vilket är ganska fattigt i jämförelse med föregångaren, som redan hade 83 poäng vid den här tiden förra året. Maverick Vinales, som inte är mer än 22 år gammal, har nu har gått över till Yamahas fabriksteam.

Tidigare detta år meddelade Suzuki att de har tillsatt en ny projektledare i Shinichi Sahara – en förändring Iannone tror starkt på, och han räknar att det kommer resultera i många positiva resultat.

Grand Prix är populärt bland en del ”live bettare”, även om fotboll fortfarande ligger på toppen. Många anser att detta relativt nya fenomen gör vadslagning mer intressant. Med hjälp av speltips fotboll kan man lära sig att göra bra satsningar och ta hem större vinster. Suzukis nya tillskott uttalar sig vidare angående de kommande förändringarna i ledningen:

“Det skedde några förändringar högt upp i kedjan, i Japan” sa Iannone.

“När det sker, måste man omorganisera allting för att lösa situationen.

“Jag är övertygad om att de jobbar hårt och jag är säker på att vi kommer att [återkomma].

“Jag kan satsa mina egna kulor på det här.”

Iannone hade slutfört säsongens första halva med en krasch i Tyskland, hans tredje misslyckade lopp utan nio lopp totalt.

Men han tror starkt på att han ”tog ett stort steg framåt” under Sachsenring-rundan, i relation till hur han kände att det gick, och anser att det kan bli ”ännu bättre” under helgens Brno-event.

“Jag tycker att Sachsenring gick ganska bra,” sa han.

“Vi tog ett stort steg framåt från fredag till lördag, hojen kändes riktigt bra.

“Oavsett vad som händer, tror jag att det kan gå ännu bättre här.

“Det viktigt är att jag och Suzuki hade en väldigt viktig och stabil relation, vilket ger mig riktigt starkt självförtroende.”

Iannone körde igång Tjeckiens Grand Prix med att komma på 16:e plats under övningen på fredag morgon.