Publicerad den

Android i Bilen steg 2 (This Is thedroids youre looking for)

Android

Ja ni vet det där man hittar i telefoner och plattor, som gör att saker och ting fungerar på ett så mycket roligare sätt än på den gamla onda tiden då våra telefoner var allt annat än smarta.

Nu ska en platta in i bilen, och vad passar inte bättre då än att El Giganten har lite utförsäljning på Samsungs Galaxy Tab 3:or 990 kronor för en 7″ upplevelse som går att montera i bilen och vips så slipper jag den där inbyggda skärmen som bara varit en dålig erfarenhet hittills

android

Som jag skrivit i tidigare inlägg så vill jag köra Waze i bilen och för Er som inte vet vad Waze är så lite lätt förklarat en GPS app som kör google maps och har en koppling till våra sociala medier så du kan varna om tex olyckor eller andra otrevliga saker efter vägen, eller varför inte tipsa om billig bensin och liknande

Japp en riktigt trevlig app och med en Android platta i bilen så funkar det ju också med andra kul saker som Spotify och andra media applikationer som kan göra resan lite mera behaglig.

Nu är den version som jag skaffar en WiFi only vilket i sig skulle göra det svårt att till exempel hålla den där kontakten med mobilnätet, men eftersom jag kör en overkill version av nätverk i just bilen så har jag en lösning på det också, eftersom jag har en liten trevlig 4g/3G hub som funkar med ett 4G modem och delar ut WiFi i bilen så är den biten också löst  lägg sedan till planer på en lokal media-server och web-server med lite kul funktioner för det där lilla extra

Allt detta i den roliga Polis Saab:en naturligtvis (eftersom den inte har hål i golvet stora som jag vet inte vad)

Just media-server delen har jag fått lite idéer kring sedan jag lyckades hitta en gammal Windows Home Server som låg i återvinningsrummet här hemma (läs mer på www.prylparadiset.se) så med DLNA och WiFi plus en jäkla massa jobb så kan det här bli en Android bil aka DroidCar