Publicerad den

Att hitta inspiration

Det hart gått ett tag sedan jag plitade ner några ord om mina bildrömmar, ja vad som ska hända med den på parkeringen stående Alfa 156 Diesel kärran.

alfa156

Ja ok den är inte STCC kittad direkt utan rätt vanlig (plus att min är en SportWagoon) men ändå att försöka hitta en röd tråd i bygget har varit rätt svårt om jag nu ska vara ärlig samtidigt som saker har en förmåga att komma i vägen på många sätt.

För några veckor sedan var det nåt rätt stort som kom i vägen för bruksbilen, dvs. den bil jag ärvt efter min mammas dödsfall tidigare i vår (lungfibros är en läskig sjukdom)

hyundai

En äldre herre körande i en SAAB hade valt att gena rätt rejält i kurvan och ja ni kan gissa hur härligt det känns att komma runt en kurva och hitta en bil som är helt på fel sida, det blir en liten chock kan jag verkligen säga, så i alla fall så blev det att lämna in bruksisen på verkstad, och genast dök det upp den där härliga iden om att det kanske skulle fungera bra att ställa på Alfa:n så den kunde få lite mil under hjulen och ge den en chans att visa att den också kan avlasta när det behövs.

Så sagt och gjort bilen ställs på och körs till en lite bättre parkering för att byta ut lite prylar som rasslar (ja en Diesel rasslar väl alltid men men den här lite extra)

En kortare multirem inhandlas då min gissning (som ni kunnat läsa tidigare) låg på AC kompressorn som bråkade.

alfas

Japp nytt lite annorlunda rassel visade att AC kompressorn mådde rätt bra, men nedre remhjulets gummiupphängning (ja Alfan har sånt) gjorde att remhjulet skakade kring ungefär som jag vet inte vad

Så ut på nätet och hitta ett remhjul som inte skulle äta ett alltför stort hål i plånboken, beställer från Frankrike och får 72 timmars leveranstid…

Men ok jag beställde på en lördag så 72 timmar från måndagen efter då, så sedan började den eviga väntans tid, passade på att beställa en ny multirem från Skruvat

Väntan fortsatte och sedan på fredagen efter så äntligen, det kommer 2 samtal det ena att brukskärran blir klar och att remhjulet ligger hos paketutlämningen.

En nackdel med att beställa från någonstans ute i Europa är att man inte alltid vet vad man får, mitt paket från Mister Auto innehöll remhjul och 4 bultar som visade sig vara till någon helt annan bil (och sedan som replik på att jag skickade ett klagomål så fick jag svaret tillbaka att beställningen inte innehöll några bultar gissa om jag kommer hitta annan leverantör) i alla fall så byter jag remhjul och ….

Remj*v*ln passar inte, hur jag än bänder och vrider på spännaren så fattas det 5-15 millimeter och till slut i ren panik så våldar jag på remmen (nej jag klagar inte på skruvat.se det måste vara fel någon annanstans) och startar bilen, kör 900 meter och flaff flaff flaff remmen går av .

Så utan Servo utan generator och utan hopp så linkar jag tillbaka med bilen till parkeringen .

Så nu hoppas jag på inspiration

Maniac