Publicerad den

Att leta Jobb (och hitta rätt)

sitter och planerar framtiden för mina projekt och skallen hamnar på funderingar om att söka och hitta jobb, ibland känns det som att leta den berömda nålen i höstacken (när konjukturen är låg) och ibland som att skjuta fisk i en tunna, jag har varit med om båda dessa ytterligheter.

Bästa jobbsökarminnet var när jag fick ett e-post meddelande där det enkla innehållet bestod av

”Jag har ett jobb till dig, men jag tror inte du vill flytta dit det finns” följt av ett telefon-nummer det här var under dom gyllene året 1996 och min då framtida chef hade hittat min hemsida på internet och blivit rätt intresserad.

Den rekryteringen gick rätt fort och bara en månad efter det brevet så hamnade jag i Skåne (Eslöv) från Härnösand.

Idag är det inte lika komplicerat, då hittade den jag hade som chef (i 8 år) den berömda nålen i höstacken, idag så finns det resurser på internet som gör det enklare att hitta jobb, eller hitta den du behöver rekrytera in. På IT sidan där jag finns så är det trots allt idag lättare att hitta jobb på sidor som http://www.allwork.se/
Än att gå till arbetsförmedlingen, och nu finns det inte bara it relaterade jobb utan alla kan hitta något.

Det är klart bra J