Publicerad den

Biljakt & mellanspel Norrland

Eftersom jag av någon knepig anledning blivit av med bruksbilen hemma och “monster” projektet behöver en hel massa kärlek innan det kan rulla för egen maskin så har det blivit klart angeläget att skaffa en bruksbil.

 

Och eftersom både jag och familjen känner oss rätt hemmastadda i en saab (plus att dom brukar vara till rätt bra prisnumera) så lutar det mot en ex svensk bil som kan användas i alla fall för kortare transporter kring underbara skåne i alla fall.

Ok jag skulle säkert kunnat skynda på monsterprojektet men problemet där ligger också kring omöjligheten för tillfället att kunna svetsa rosten för annars har jag helt klart planer för den också, som inte inbegriper att bygga om den till lastbil eller något annat knepigt, nej ett helt klart trevligt och nytting projekt med en hel del ideer som kan bli kul.

Vad hände med min bruksbil då, ja ni vet den som jag skrivit om eller för att precisera den röda Hyundai:en , om vi säger så här skatteskuld och dålig inkomst (jag är trots allt sjukskriven pga handikapp efter mc olyckor mm) så får man ibland göra avkall på vissa bitar i livet, frivilligt eller ibland också ofrivilligt.

Så det blir att byta åkdon från något som låg i prisklassen 80’000 till en som ligger mellan 5000-10’000 och det är ibland faktiskt att bara gilla läget och spela på dom kort man får på handen (om man nu ska använda poker termer)

Förhoppningsvis kan jag få lite hjälp av släkt och kompisar tills jag är på fötterna igen (eller om du vill donera ett litet bidrag så hamnar ditt namn (eller företagsnamn) på plakett i bilen och i listan här på siten med länk.

För ibland när annat inte fungerar så måste man faktiskt svälja sin stolthet (eller fåfänga vad man nu kan kalla det) och faktiskt be om hjälp, för det är just det fantastiska i livet, att man hjälper och stöttar varandra när det behövs.