Publicerad den

Biltema Blues (eller var är pluggen)

Biltema

Det är väldigt få ställen som skapar såna känslor hos folk när man nämner det, ja ok det skulle i så fall vara Ikea men jag anser nog att känslor svallar mer när det gäller biltema 🙂

Biltema

 

Så idag var det dags för mig att dra mina trötta ben dit för att fixa lite prylar till Polis-SAAB:en, jag vet att jag dragit ut på det för länge och det var dags för en liten service, dvs stift och filter så den ska kunna humma på lite till efter vägen.

Så tändstift, om man tar en titt på SAAB Turbo klubbens forum så är det ungefär som att svära i kyrkan att använda andra stift än NGK, men jag tänkte testa det underbara märket BRISK

biltema, brisk

Och naurligtvis med irdium center så det ska hålla, det är ju ändå en Turbo.

Luftfiltret kom i en trevlig vit liten låda, och spridarrengöringen i en vit flaska passar ju perfekt till en vit bil eller vad tycker du?

Nu är det ju inte dom billigaste stiften jag köpte till bilen, utan 100 kronor styck men det blir ändå ett kap då samma stift springer iväg till 254 kr st på Mekonomen .

Tror jag nu att bilen helt plötsligt kommer implodera under färd? Nej knappast jag har en känsla av att den kommer går precis som tidigare det här är lite som militären m märkningar (för Er som kommer ihåg värnplikt och ev frivillig organissationer) så for man förstärkte den personliga utrustningen med något som man själv tyckte skulle funka bra så var det ungefär som om allt skulle spontan antändas och skicka bäraren ner i ett veritabelt möp-helvete 🙂

(Möp = Militärt överintresserad person)

Kände att det var dags att kela lite med SAAB : en då den verkligen fått kämpa på ett tag, jag har skrivit spaltmeter om KaOS Forden (som står och ser moloken ut på parkeringen under sitt träd) men inte fått tumarna ur och koppla stereo i bruksbilen ännu, japp Maniac bör skärpa sig eller Hur?

Maniac