Publicerad den

Blocket igen och igen

Blocket

Då har det blivit en dag på blocket igen, det började som jakt på lite bra att ha delar till Ford KaOS:en men det slutade med en lång koll på Chevrolet Bilar.

blocket

Och det kan hända att nästa bil blir just en Cheva, troligen en Pickup S10 modellen eller liknande bara för att.

Men tillbaka till det jag letade efter på Blocket, Ford Ka:n ska få en helt annan motor och ja i princip det mesta från hjulen bak och framåt förutom karossen ska bytas så en Silvertop Zetec motor från en Mondeo står på den berömda listan plus hjulspindlar och skivor bak från en Focus tillsammans med skivor fram från mondeo så ska det nog kunna bli något.

blocket

Lägg sedan till oljetråg från en escort med zetec motor plus olje pickup så börjar det bli något som liknar nåt kul.

Naturligtvis så klareras det här mot SFRO då den ska reggas som ombyggt fordon och bli gatu legal med lite roligare motor och med en hel del andra kul saker.

Nu är det här inget nytt under solen, den här transfusionen har man gjort massor med gånger borta i trevliga Storbritannien så det är också därifrån jag hämtar receptet på elsystemet och lite av dom andra sakerna som också ska läggas till .

En annan sak som jag spånat genom blocket efter är inredning till SAAB:en, efter avrustningen från polisbil till civil bil så har det blivit en hel del tomrum och hål överallt så det skulle kännas riktigt bra att fixa det då den är bilen som fraktar kring mig dagligen

Det plus kanske plocka in en trevlig stereo igen och sätta högtalare i alla dörrar och andra hål som är förberedda på den stackaren så det blir ett nöje igen att köra.

Det ock vinterdäck kanske inte vore helt fel