Publicerad den

Bra avslut på motorsäsongen

Nu är motorsportsäsongen slut för det här året, men om bara några månader är det dags för säsong 2017. Det var bland annat ett spännande avslut på Formel 1 och Lewis Hamilton fick kliva ned från sin två år långa regim som världsmästare. Den nya vinnaren blev hans stallkamrat Nico Rosberg.

maclaren-97026_960_720

Flera svenskar har gjort väldigt bra ifrån sig i både Rally-Cross VM och Formel 3. Tyvärr gick det inte lika bra för den ende svensken i Formel 1, Marcus Ericsson, men enligt en nyhetsartikel på bet365 har han skrivit ett nytt kontrakt med sitt stall och kommer fortsätta att köra för Sauber. Oddset för att Sauber vinner konstruktörmästerskapet nästa säsong är däremot väldigt högt, 2001,00, och storfavoriter även nästa år är Mercedes.

Svenskar på medaljpodiet

Felix Rosenqvist knep åt sig VM-silvret i Formel 3 efter en fantastiskt fin körning i det klassiska stadsloppet i Macau. De senaste två åren har han vunnit loppet och målet var att göra det i år igen och på kuppen bli världsmästare, men tyvärr blev det inte så. Det var ett tufft lopp och redan i kvalificeringen stötte han på problem. Men han säger sig vara nöjd med sin prestation och ska nu ta det lugnt för att sedan satsa på fortsättningen av Formel E.

I rallycross-VM stod det två svenskar på podiet, en på guldplatsen och en på silverplatsen. Mattias Ekström var redan klar vinnare innan det sista loppet som kördes i Argentina. Men vad som inte var klart vara att Johan Kristofferson också skulle komma upp på pallen. Genom att ta andra platsen i finalloppet tog han också silvermedaljen. Han säger i ett pressmeddelande att han är supernöjd med hur den tuffa säsongen slutade.

 

Pampig avskedspresent

Formel 1 fick som tidigare nämnt en ny världsmästare. Mercedesföraren Nico Rosberg jublade över att ha lyckats med samma bravad som sin pappa, Keke Rosberg, som en gång i tiden var den regerande världsmästaren. Nico säger att han har hämtat mycket inspiration och hjälp hos sin pappa, Michael Schumacher och stallkamraten Lewis Hamilton. Men det var frostigt mellan stallkamraterna efter finalen och Hamilton deltog inte i segerfesten. Mercedesstallet var inte nöjda med hur Hamilton körde under Abu Dhabi GP. Trots att han hade blivit ombedd att öka tempot gick han emot ordern, vilket försvårade körningen för Rosberg, som trots eventuella försök från Hamilton lyckades ta en pallplats.

Trots att det inte gått lika bra för svenske Marcus Ericsson och hans stall Sauber tog de ändå hem 10:e platsen och kan fira att den tunga säsongen är över. Samtidigt som Ericsson jublar över ett förlängt kontrakt välkomnar Felipe Massa en värld utanför Formel 1-banorna. Efter 15 säsonger säger han farväl till sporten, men hans hemmastall, klassiska Williams, ville inte att han skulle sluta utan att få en avskedspresent. Och vilken avskedspresent! Som tack för sin tid och alla fina prestationer fick han F1-bilen han körde i hemlandet Brasilien. Även en av