Publicerad den

Bringing it back to life (Roverific)

äntligen så har det blivit lite fart på den lilla röda Rovern (aka Roverific).

Efter några veckors hårt mekande och ett stillestånd på nästan 7 månader så är det vissa saker som måste fixas innan allt fungerar som det ska.

Så idag blev det lite motion av vilande motor, dvs efter att bara (till alla grannars ilska gissar jag) tomgångskört den varm (efter topp packningsbytet) så kändes det som om det vore dags att låta den känna på asfalten lite..

Så nosen styrdes mot Hyllinge och Jula för att fixa ett stenskotts reps kit (eftersom jag gissar glasmästaren skulle vilja byta hela framrutan  och den utgiften skulle nog inte plånboken tåla) .

Med skrapande rostiga bromsskivor och jojo tomgång så började färden rätt bra, Alpine stereon försökte tappert överösta skrapningarna från bromsarna och jag satt med ett brett leende vid ratten…

[Smutsig Rover]

[Mossa och mögel ser inte bra ut men det fixar vi…]

Efter inköp av det som behövdes (kit plus spridar rengöring ) så kändes det som om nåt fattades, efter 8 månader under ett frodigt träd hemma så hade lacken fått inslag av kamouflage i form av mögel och mossa (blandat med löv och trädskräp)

MEN… att hitta en tvättplats i Helsingborg när Vallåkra träffen dragit igång var inte enkelt, varje plats var okuperad av diverse Volvoaktiga skapelser fulla med folk påväg mot just…. Vallåkra.

Så det blev automat tvätt på OK där jag som bons fick ett 10 pack Coca cola Zero

Så med förfriskningar i bilen och lite glans i lacken så blev den här dagen rätt solig och glad..

BTW sprutan på vindrutan är inte ett försök att ge bilen stereoider utan en del av botemedlet mot irriterande stenskott 🙂

-=Maniac=-