Publicerad den

Chevrolet klart "Fett"

Äntligen är den nya Chevrolet Camaro tillgänglig i Sverige. Modellen markerar både Camaros eget 45 års-jubileum men också Chevrolets eget 100-års kalas i år. 1967 kom den första Camaron ut, och årets modell är femte generationen Camaro, vassare än någonsin!

Inte det billigaste av bil priser, 427
000 kr kostar sportkupén, men då får man mycket kraft för pengarna. Bilen har en V8 motor på 6,2 liter vilket ger 432 hästkrafter, en kraft som suger i maggropen när den utnyttjas. Från 0 till 100 km/h går på 5,2 sekunder, långsammare än nya Corvette Grand Sports 4.5 sekunder, men nog för de flesta. Bilen erbjuder fyra olika körlägen, där tävlingsläget automatiskt kopplar bort både antispinn och antisladdsystemet för att skapa en riktig racer. I andra körlägen erbjuder Camaron komfort och spänning också i vardagskörningen, men har man en bil som denna vill man nog låta den sträcka på sig ordentligt ibland. Max hastighet ligger på 250km/h.

ViBilägare benämner bilen som den mest prisvärda bilen i sin klass, och skriver att skillnaden mellan fjärde generationens Camaro, som slutade tillverkas 2002, är märkbar. Prestanda och köregenskaper har förbättrats avsevärt, medan utseendet är lätt igenkännligt. De mörka fartränderna finns ännu på plats, och det med rätta.

Letar man familjebilar
gör man rätt i att leta någon annanstans, det här är en muskelbil som lever upp till sitt namn. Priset varierar mellan Coupé och Cabriolet modellerna, från 377 000 kr. Lanseringen i Sverige försenades av för stor efterfrågan i andra länder, men nu finns den att sukta efter även här hemma.