Publicerad den

DamageControl aka KaOS landar hemma

Då var KaOS projektet hemkört nej inte i formen av Norrländskt eldvatten uten fysiskt hemrullat på sina hjul, men ok kanske ska ta allt från början.

Hittade KaOS:et på blocket för försäljning, den hade halkat in på bilprovningen men inte riktigt kommit ut därifrån med äran i behåll, utan fått en lapp med diverse bra att göra saker innan den skulle kunna bli helt legitimt körbar på Svedoniska vägar

KaOS, motorväg

Så efter en hel del funderingar så bestämdes att den skulle få rulla från Malmö till Helsingborg efter att ett antal pappersbitar med numerologiska tecken fått byta ägare.

Eftersom jag i grunden är en rätt modig själ (eller klart dumdristig) så gjordes inga större besiktningar av bilen innan hemfärden utan jag valde att köpa och fixa ev problem efteråt, mycket pga att jag frenetiskt sökt projektbil en längre tid, och velat ha just en Ford KA då jag har en massa rätt huvudlösa idéer för den modellen .

Så efter byte av papperspengar så blev det dags att starta upp den och styra nosen mot Helsingborg, den lilla motorn gav upp ett vrål som hör hemma hos en klart större skapelse dundret känns ända in i benmärgen växel läggs i och dags att köra.

Det tar ett tag att vänja sig att rycka i den berömda växelspaken nu när jag är van vid Polis-SAAB’en och den mjuka automatlådan på den, men det är lite som att cykla dvs efter ett litet vingligt tag  så sitter växlarna där dom ska utan allt för många misstag, samtidigt så inser jag att det hörs en hel del av omgivande vägljud trots att rutan stängts (jodå dit kommer vi lite senare) tar mig försiktigt ut från Malmö med en inneboende önskan att den Lilla KA:n vore  ett pansar-skytte fordon med tanke på dom som tycker att dom ska kunna köra före en så pass mycket mindre bil (ja djungelns lag är rätt utpräglad i Malmoe) känner mig lite ovan vid väghållningen också för ok SAAB:en har rätt bra sådan också…

På väg ut på motorvägen så ser jag hur sakta trafiken jag kör in mot går, yes köer i den nu subtropiska Skånevärmen i en bil utan tempmätare, tuffar sakta framåt tills det blir fri väg..

kaos, bilköer

120 km/h är inga problem, motorn spinner som en katt och koldioxiden skapar en difus huvudvärk som påminner mig om att det är bra med täta skarvar på avgasrören..

Men i alla fall så kommer jag till slut hem, med både bilen och livet orepat i behåll och rullar in snyggt på parkeringen , fram med kameran och lite stämningsbilder.
Kaos, sida

Svart dammig och välanvänd men med potential känns det som, den har fått ta platsen som Rovern ockuperade tidigare, men skillnaden är att till den här går det att hitta delar.

Kaos, front

Om nu allt fungerar som jag planerat så kommer den inte se så här beskedlig ut heller, utan den kommer få attityd

kaos motor

Samma under huven, istället för symaskin så kommer det prospekteras kring något bra mycket mer inspirerande

kaos , rost

Att hitta naturen under bilen var kanske inte så planerat men skam den som ger sig, det ska bli ett trevligt projekt, rost eller inte

Maniac