Publicerad den

Det är Vitt ute Vinter – Däck!!!!

Då kom snön till Skåne och som vanligt så väntade jag till sista minuten med att slänga på vinter däcken.

vinter

 

Nej det var inte för att jag är läskigt envis utan mera för att jag var rätt osäker på om däcken skulle passa, ok det kräver en liten förklaring..

I våras så lät jag M/S däcken sitta på så länge som möjligt mest av estetiska orsaker då dom ligger på aluminium fälgar, men efter en lite för optimistisk bedömning av en trottoarkant så blev det ett rätt fult hål i däcksidan på ett av framdäcken, så jag la tillslut om till dom berömda Polis däcken ni vet C-Däck på förstärkt plåtfälg och lyckades totalt ignorera att det faktiskt kommer både regn och snö efter den berömda sommar solen.

Så nu när naturen fått ett lager vitt mjäll som inte ens Head & Shoulders kan göra sig av med så blev det pinsamt dags att lägga på vinterdäck, men hur fasen skulle jag göra för att ha 4 utan hål???

Lillehammer Limousinen hade M/S däck på under hela sin existens och i ett ögonblick av insikt inan den fick färdas mot bilkyrkogården så la jag på 4 st KGB klassade däck som låg och skräpade i min källare, och vänta nu Volvo 850 har ju 5/108 i bultdelning, ja det låter ju nästan som SAAB 5/110 .. och med flytande krona på bultarna….

Japp så nu har jag 4 st dubbfria M/S (Mudd n Snow) däck på den gamle lagvrängaren och inspiration för att fortsätta försöka göra bilstackaren intelligentare än förr.

Så häng med nu är det Vinter och bilarna slinter