Publicerad den

Det ligger i tiden!

Det ligger i tiden, ja vad då jo kanske att vi ska vara uppkopplade hela tiden.

images

Det började väl med att jag skrivit lite om moderna försäkringars reklam, dvs “Du ska inte betala för din grannes dåliga körstil ” (ok inte ordagrant utan andemening) och Telia’s box med koppling till Folksam och nu snubblade jag lätt över Paydrive som har en liknande ide och vad kan den nu då vara?

Jo att genom att följa din körning (dvs hastighet trafikbeteende (accelerometer) och inte glömma gps’ koordinater tidstämplade) och efter den bestämma din försäkringspremie.

fartdare

Så vad är då faran med det, jag/du kör ju som folk eller hur, eller kanske inte för när det kommer till kritan så kanske Vi inte gör det, dvs vad säger man om man kör på ställen eller på tidsslag som det är en ökad risk att det händer något. Eller när det plötsligt blir lite bråttom.

Det ligger i tiden

Ok kan man kanske säga (och det lär försäkringsbolagen också troligen säga om jag känner dom rätt och det lär jag göra då jag faktiskt jobbat för några av dessa) att en enstaka händelse inte påverkar , men som många vet så är allt upp till bedömning, kanske inte just den månad det händer.

Men förr eller senare ska det förhandlas nytt premie år och vilken risk kategori tillhör då du och jag beräknat på Körning demografi (vem du är var du bor vart du jobbar) riskkalkyl, fordonstyp….

Ja det finns många faktorer så vill du lägga till ytterligare ? Vill Du verkligen låta ditt försäkringsbolag följa med dig på bilturen, sittande bredvid som en karikatyr av en svärmor från 50-talet kommenterande hastighet hur du kör vad du gör och ….

Kontenta

Naturligtvis är det en hel del generaliseringar här men kontentan är lite att storebror ser dig och när han inte gör det så undrar han/hon/hen varför .

Så på med foliehatten och häng med.