Publicerad den

Diesel och åter Diesel

En vecka snart i Kramfors och efter den stora mekningen med min väna Far’s Berlingo så har det blivit att ratta runt i den på dom rätt sönderfallna vägarna här uppe i Norrland

kramfors, berlingo

Att köra en 1.9 l diesel (utan turbo) ger en hel del självdisciplin för det är knappast så att man direkt får dom där fartresurserna som jag vanligtvis är van vid i min trevliga gamla Polis Bil som jag rattar kring i när jag är nere i Skåne, men den är rätt charmig och som vanligt när jag kör kring i en bil ett längre tag så börjar jag fundera på vad som skulle kunna göras för att förbättra/förädla .

Och just den här gången är inget undantag även om jag befinner mig här av en rätt jobbig anledning (som jag skrivit innan så är min mamma sjuk och det finns inget att göra utom att bara vänta)

Så vad skulle jag göra med en Berlingo Diesel?

Ja kanske inte nåt så här extremt :

diesel

 

Men det ger en hel del inspiration i alla fall, men nu bär det snart av tillbaka till Helsingborg och just Citroen:en lär inte få följa med (även om jag hellre hade kört den hem än att ta tåget) men det är väl ok att drömma i alla fall eller hur?

Men det är i alla fall några dagar kvar nu och jag kommer fortfarande kunna ratta kring i den trevligt snåla men långsamma Diesel pråmen på dom lätt sjösjuka norrländska vägarna några gånger till så jag får väl njuta av det ett tag innan det blir en ny resa med SJ ner mot trakterna med lite slätare vägar och något varmare väder, och försöka få tummen ur för just lite nya projekt som kanske hinner med nöd och näppe bli klara till vallåkra 2014 eller?

Maniac