Publicerad den

Formel 1 2018: Nya regler samma tabellställning

Formel 1 2018: Nya regler samma tabellställning

Tiden går fort när man har roligt och formel 1 har redan avverkat sju grand prix. Trots förhoppningarna på en omkastning i tabellen är det samma stall och samma förare som tidigare år som slåss om topplaceringarna. Nyligen avslutades Kanada GP och Sebastian Vettel för Mercedes tog över VM-ledningen, samt fick chansen att vinna för stallet i Kanada för första gången på 14 år. Däremot finns det de som inte är nöjda med hur sporten har utvecklats och det är många som är negativa till det ökade säkerhetstänket. Samtidigt kämpar svenske Marcus Eriksson med att hålla sig kvar som förstaförare för Sauber.

Eriksson fortsätter att kämpa

Det kändes som att den ende svensken i Formel 1, Marcus Eriksson, var på väg ur den svacka han hade förra året, då han blev helt utan poäng. Han inledde det här året bra men har sedan dess tappat och han lyckades varken ta poäng i Monaco eller i Kanada. Enligt uppgifter till bet365 säger han att han måste bli bättre i kvalen för att lyckas ta poäng och behålla sin position som förstaförare. Sajten för bets och spel har honom som en av de minst troliga kandidaterna att vinna förarmästerskapet med oddset 4001. I toppen ligger som vanligt Lewis Hamilton (för Mercedes) och Sebastian Vettel

(CC BY-SA 2.0) tagen av Renzopaso.)

Ferrari byter ut Kimi 2019?

Inledningen på säsongen har precis som tidigare år haft fokus på stallen Mercedes, Ferrari och Red bull. Det är dessa stall och förare som kontinuerligt ligger i toppen, med några få inslag från andra stall. Däremot har man haft ögonen på Marcus Erikssons stallkamrat Charles Leclerc. Trots att han kör för Sauber är han med i Ferraris ungdomsakademi och har som mål att komma upp som förstaförare i stallet när Vettel inte längre vill ha den positionen. Nu ryktas det om Leclarc kan flytta till Ferrari redan nästa år, och ersätta den snart 40-årige Kimi Räikkönen. Efter en svajig start för den unge talangen har han kört de senaste tävlingarna bra och faktiskt kört bättre än stallets förstaförare Eriksson.

(CC BY-SA 2.0) tagen av dun_deagh.)

Säkerhet och hälsa i fokus

Det har på både gott och ont gjorts stora förändringar inom formel 1 racingen. Stort fokus har legat på att göra sporten säkrareför alla förare. Det har bland annat inneburit att bilarna har fått ett nytt utseende och blivit tyngre. Man har också infört nya motorkrav för att göra sporten mer rättvis. Detta har kritiserats av både förare, experter och fans eftersom de anser att man tar bort spänningen och nerverna som finns när det är dags för ett GP. Till nästa säsong kommer det att komma ytterligare regeländringar, och den här gången för hur mycket förarna måste väga. Från och med 2019 kommer förare och sits behöva väga minst 80 kg, annars kommer man att lägga till vikter i bilen. Detta hoppas ta bort den vikt-hets som finns inom sporten, och skapa en sundare tillvaro för förarna.