Publicerad den

Favoritbilarna för lotterivinnare

Att vinna på lotto är en upplevelse som öppnar upp en helt ny värld för en vanlig dödlig. Plötsligt så  svämmar ditt bankkonto över av vad som verkar vara ändlösa mängder kontanter (åtminstone jämfört med innan vinsten), och hela världen ligger framför dina fötter. Självklart ligger bilen högt upp på mångas vinst-önskelista, den genomsnittliga vinnaren köper 4.5 bil åt sig själv, och precis som i andra aspekter av livet finns det vissa bilar som är mer eftertraktade än andra av lotterivinnarna.

9419398972_942ceb5e33_o

Audi

 

Tysk ingenjörskonst är hyllad världen över, så att den vältillverkade och brutalt opretentiösa Audin är högt eftertraktad av lotterivinnare är inte så konstigt. Man skulle kunna säga att Audin har allt en lotterivinnare behöver i en bil. De är snygga, stekiga och välgjorda, samtidigt som de är diskreta nog att man lätt skulle kunna leva i salig anonymitet även efter en jackpott-vinst. Vilken lotterivinnare skulle inte vilja ha det?

 

Porsche

 

Detta är ju den mest eftertraktade bilen även generellt, så det kommer inte som någon överraskning att de flesta vinnare rusar till närmsta återförsäljare för att frossa i Boxter, 911 eller 918 Spyder. Man måste nog antingen vara VD eller en lotterivinnare för att kunna ha råd med dessa bilar, vilket genast gör det mer lockande att spela Powerball. Spela på VinnStort, eller jobba över i 10 år? Jag vet vad jag skulle välja!

 

Range Rover

 

Sportig, stor och påträngande, Range Rover är listad av European Lottery Guild som favoritbil för lotterivinnare på kontinenten! Då nya modeller säljs för runt 1.5 miljon kronor styck, passar denna bil verkligen in i kategorin ”typiskt dyra köp av lotterivinnare”, men vi kan inte låta bli att känna att för att vara ett slöseri av vinstpengar så är detta inte en helt galen investering.

 

Caravan

 

Enligt en undersökning av Oxford Economics så är en av de allra populäraste fordonsinköpen som lotterivinnare investerar i något man ofta trott var totalt tabu i deras kretsar; husvagnen!

Den nya bilden detta ger oss fläckar helt klart ner bilden vi hade innan av lotterivinnare som cruisar runt i sina flashiga Ferraris och Lamborghinis, och man kan ju undra varför vinnarna inte helt enkelt bor på lyxhotell när de är ute och reser, men för många verkar lockelsen i öppna vägar för stark för att ignorera.