Publicerad den

Fladdrande för winden (Commando utan att Gå Commando)

Tanklock är tankeväckande eller hur, är trots allt van vid såna som håller sig stängda men om fästet gått sönder så kan man få rätt udda uppförande av den sorten att det känns som om en Gremlin eller Poltergeist flyttat in i bilen.

Dvs när nåt slår i bilen och man ser nåt ”vinka” i backspegeln så är det dags att börja fundera, har jag tittat för djupt i flaskan med maskrosvin eller om det är nåt fel som är galet.

Och nog var det fel, piggarna som håller (i vanliga fall) tanklocket stängt hade gått helt av och ja det fladdrade rätt vilt så snabbt som en vessla så beställde jag ett gångjärn med medföljande fjäder och monteringsdetaljer från Skruvat (ett ställe som gjort mer för mina bilar än jag skulle erkänna (ops) )

När jag sorterat ut alla tummarna jag har växande mitt i händerna så vart det rätt trevligt till slut

Och efter en snabb tvättning så var bilen klart presentabel igen

PÅ hemvägen från Kommandomekningen så körde jag förbi den lokala Ica Handlaren och ser nåt rätt ovanligt på parkeringen, en vw K70 i trevligt skick som stod där och lyste gult och fint ikapp med solen

Så nu funkar bilen bättre och jag kan fortsätta med testen av Enerfy prylen som nu sitter i bilen och gör så att min försäkringspremie håller sig på en rätt lagom nivå, nackdelen kan vara att min bil lite blir ett specialfall (lite enklare för andra med normala bilar) plus att man inte märker hur fort det egentligen går i trafiken förrän du jobbar aktivt med att köra lagligt och planera körning samtidigt som det där med miljö hamnar lite i fokus, men jag ser det som en tävling och utmaning

Så hänger ni med hahaha nu kör vi eller hur