Publicerad den

Ford KA Video och lite historia om KaOS

Ford KA aka KaOS i en liten ask.

Köpte in den i Juli 2013 och här kommer en liten recension av det äventyret plus en Video så dom som ser den på blocket inte kan tvivla på om den existerar eller inte. (Annonsen)

Hittills 2150 besökare och 4 mail från hugande spekulanter

Historien om En KA

Den här historien startar en solig dag i Juli en sån där dag då inget riktigt kan gå fel, även kallad löningsdag .

Hade hittat en Ford KA på blocket i en prisklass som kunde få vem som helst att rodna ner till fotknölarna och efter diverse kontakter via mail och telefon så satte jag mig på ett PågaTåg med destination Malmö

hämta (1)

Efter en lång promenad (ja ni vet den där sorten där ena foten sätts framför den andra) så dök jag upp vid stället där vi bestämt för att mötas och en stund senare så dök en st ägare med vidhängande rostig Ford KA upp.

Efter lite allmänt hummande och däcksparkande så skiljde jag mig från en liten hög papperspengar (ja ni vet den där sorten som fysiskt hamnar i plånboken och inte bara försvinner magiskt från kontot) och jag var ägare till en väl airkonditionerad bil

spekulant

Startade upp den och dom ystra 60 hästarna frustade som Spanska fullblod innanför huven, så med ett leende på mina läppar så spann jag iväg mot Helsingborg.

Dom Blanka KGB däcken gled över den solvarma vägen som välvallade skidor på den skånska tundran, dvs med ett hektiskt buller som bara kunde överröstas av ljuden av avgasröret som låg mot golvet hårt spänt med kilometervis av ståltråd (vilket jag såg senare när jag tittade under bilen)

Värmen i bilen var som i den bästa finska sauna installationen vilket gjorde att svalkan från brisen som kom från under mattorna bara var en välsignelse under den 6 mil långa körningen mot Helsingborg

20130725_193013-Small-300x225

Lätt dåsig av köpglädje och av dom avgaser som tog sig in genom diverse strategiskt utplacerade hål gjorde sitt bästa för att sätta färg och form på tillvaron plus att bullret från alla mekansika delar gjorde att jag verkligen kunde uppskatta den tystnad som uppstod när jag vred av nyckeln på parkeringen hemma.

20130725_192438-Small-300x225

Ford 6000CD anläggningen var också en del av ljudfaunan i bilen så en viss känsla av tinitus kommer påminna mig om dagen då jag köpte ett Veritabelt KaOS

20130725_192445-Small-300x225

Att den sedan som Ferdinand fick stå under ja kanske inte en ek utan mera en hassel känns klart poetiskt riktigt just nu …