Publicerad den

Ford på min gård?

FORD

Ja jag har haft några Fordar på gården (eller i alla fall på parkeringen) några gånger, det har varit allt från en rätt skrotig Sierra som köptes i Lund (med en hiskelig skattskuld på 600 kronor) som fick hastigt och illegalt köras från Lund till Helsingborg, det här var på den tiden (ja inte så jäkla länge sedan om vi nu ska vara ärliga) som det fanns postkontor och skatten gick att betala in och kvitto gällde som bevis.

ford sierra

Den här bilen var ett under av kupe ljud, det behövdes garanterat ingen stereo för inget kunde med minsta marginal överösta ljudet av väg mot däck på den här bilen.

En annan skön egenhet var dörrlåsens egna liv (central lås ftw,) som låste på en sida och låste upp på den andra.

Bilen såldes senare till en herre som via annonsen på blocket budade vilt och dök upp med ett brett leende och en sedelrulle som var läskigt stor, troligen gick bilen vidare till nåt land ner mot mellanöstern .

Nästa Ford var en Mondeo -96 dvs modellen innan Glosögonen, en Ghia ägd av en uniformerad herre från Helsingborgs-polisen

Ford mondeo

 

En helt underbar bil med massor med extra utrustning, knappar elsäten.. ja allt man nu kunde önska fanns i den här bilen bekväm men med ett litet irriterande Fel…

Synkningarna på 3:ans växel gjorde att man endera växlade ner med ett febrilt skorrande mellan 4:an och 3:an eller gjorde häftiga försök att leka endera Fast & Furious (Double Clutch your b’str and dont drive like a grandma) eller härma en dubbelkopplande lastbilschaufför

Bilen är en av dom få som lyckats gå igenom bilprovningen med ett blankt papper (ja förutom dom nya bilar jag haft och nu senast polis saab:en) men den glädje som varar för evigt var finns den?

Kvällen efter besiktningen så åkte jag och junior till en avskiljd del av HbG för lite pre-övingskörning då han blivit 16 (men inte hade tillståndet ännu) och efter lite torrkörning så skulle vi rulla några meter.

Need for Speed spelet får verkligen slänga sig i väggen för den fart den grabben fick på den gamla Forden på dom få metrar som det tog sig var helt makalös, fullgas upp med kopplingen och snabb acc 15 meter innan en betongsugga valde föra fronten lite mera sorgsen…

Kylaren klarade sig men den fick lite sorgsen bulldogg över sitt utseende och lycktorna fick nya inställningar och deformerings zonerna blev ja mindre bra.

Körde en tid efter det men sålde vidare som reservdelar pooof

Nästa Mondeo var en Drakgrön 98 med skärmkanterna rostiga och naturlig aircondition/avrinning i golvet, köpt av en kompis så fick den tillbringa 6 månader i min ägo innan jag insåg jag avskydde bilen som pesten.

mondeodiesel

 

Skogsgrön och ja rostig överallt, det var obefintliga skärmkanter, trösklarna var naturligt lättade och ja golvet var perforerat som det bästa durkslaget som kan hittas för pengar.

Inte ens när den gick genom besiktningen med några få att göra saker på listan (läs 2:or) så blev jag gladare, och just innan besiktningstiden skulle gå ut så gick flexröret av så man inte bara såg eländet utan den hördes rätt rejält.

Bilen fick en enkelresa till Returbilen Rest in Pieces

Och nu då så står ett veritabelt KaOs på min parkering, Ford igen men den här gången en KA som likt Frankensteins Monster ska bli ihopsatt av diverse donerade delar från bilkyrkogården och sedan får vi se hur det nu blir..

Ja i alla fall inte tråkigt eller vad tror DU