Publicerad den

Globalstar eller Iridium det blir en fråga om???

Globalstar vs Iridium

Vad är det nu jag snurrar kring med nu igen? Jo min Alfa som jag äntligen fått lite ideer kring, ja ni kommer ihåg den där som hamnade under hasselträdet i väntan på ett uppslag.

Min Alfa 156 under Trädet
Min Alfa 156 under Trädet

Ja nu har det äntligen trillat dit nåt som känns lite rätt att göra med den, och där hamnade en ide om att plocka in lite ovanliga kommunikations-bitar i just den och där kommer GlobalStar vs Iridium in i bilden.

Jag pratar om satellit telefoner, jag har av någon anledning (läs impuls köp Ebay) 2 st en som kör på GlobalStar nätverket och en som Kör Iridium, ok så långt hänger Ni med.

Globalstar luren har hängt med ett  tag mest för att den varit rätt billig att hålla numret vid liv i (30 EUR på GlobalStar’s hemsida) och ja vad är inte Charmigt  med en telefon som ser ut som om dom är en kvarleva från det onda )0-talet när kostnaden för att ringa var minst lika dyrt som att beställa pizza till hela familjen (om man nu har en gigantisk familj)
image1

Men i alla fall nu så verkar det vara besvärligt att fylla på via nätet och då försvinner Charmen,

Så tanken blir då att kanske köra på en lite modernare modell, även om den är lite dyrare att hålla vid liv, men den har trevliga funktioner som att kunna både skicka och ta mot textmeddelanden ( GlobalStar Gsp1600 tar bara mot)
9505a_Large_Tips_8_1

Så vad det blir nu vet jag inte, det var mest en kul pryl att ha nåt ovanligt att visa upp på Elmia (Bilsportmässan) och Vallåkra nästa år, men Iridium lär kanske gilla lite gratis Goodwill eller vad tror Du!

Iden med Alfan nu då till slut, en rullande kommunikationscentral med möjlighet till Hundtransport och med ett egendesignat Taktiskt informationssystem , japp det låter något det eller hur.

Mer info kommer