Publicerad den

Halt som….

Halt

Ja det är väl det enklaste att säga nu när vintern som gömt sig (i alla fall här i Skåne) och plötsligt hoppat fram som en rätt dålig överraskning, jo jag vet att man ska förvänta sig snö is och annat nu när det är vinter men ärligt så gillar jag lite varmare grader.

halt, saab , fälg

 

Så det var tur att jag hade lagt på vinterdäck på Säpo SAAB:en i alla fall, för det är knappast världens trevligaste sak att ratta kring en automat på blankpolerade Skåne vägar.

Ok nu hade jag kanske hellre kört med dubbat (japp jag vet att det inte är politiskt korrekt direkt) då jag märkt att däcken som nu ligger på kan ha lite problem på blank is (halt som ….) plus att det är lite av Frankenstein när det gäller fälgarna på bilen just nu, det ligger SAAB fälgar fram och Volvo 850 fälgar bak (tack för att det finns bult med flytande krona) eftersom ett av SAAB däcken fick en rätt ful smäll mot en trottoarkant förra våren.

Så jag sitter och sneglar på Fälgar & Däck och försöker hitta nåt som inte är begagnat (ja jag är en fattigLapp som köper mina däck på skroten) och håller tumarna för att jag nån gång ska hitta nåt som passar perfekt på bilen

Testade att läsa in mitt reg-nummer Hos Gummihuset för att kunna se hur fälgar och naturligtvis däck skulle kunna se ut på bilen (gillar verkligen deras Flash snurra med bilmodeller) och ja det blir lite modevisning a la bil när man sitter där och plockar med fälg-modeller och däcktyper.

Hoppas Ni inte har missat min test av Parrot Handsfree’n i bilen, nu när lagens långa och bastanta arm kräver händerna på ratten och koncentration så är det väl rätt kul med saker som underlättar för oss när vi glider kring på stan eller hur….

Håller också på med en sida för lite SAAB överkurs, dvs Trionic Suites där man kan sätta sig och laborera fram lite mer effekt i T5, T7 & T8 systemen , naturligtvis med risk för att göra fel, men det är alltid kul att laborera lite kring prestanda ….