Publicerad den

Historien om en Misslyckad Besiktning

Ok dags för berättelsen om besiktningen som gick åt …….

Efter att ha kelat en hel del med bilen under veckan (utan faktiskt att köra den) så var det dags att lite försenat fixa bort körförbudet som automatiskt inträtt pga bristande intresse (bilen skulle varit inne 31/10 men av andra anledningar har bilen fått stå i väntan på inspiration), så efter en snabb koll på nätet hittades en bra besiktningstid 10/11 i Ängelholm.

Så efter en förmiddag av jobbande så bar det av hem för att göra en sniken rotation av däcken, eftersom framdäcken slits rätt rejält när man kör som en skabbig iller som jag så blev det lite blandad kompott av sommar däck fram och hyfsade (trodde jag) vinterdäck bak.

Jag blir alltid nervös när jag ska besikta bilen, det är knappast som jag tror de pundarvagnar jag kör kommer gå igenom utan det lutar mera åt hur lång ”arbetsorder” jag får på papper när jag ska köra därifrån (arbetsorder = lista på anmärkningar som inte passerat nålsögat)

Så jag sitter där i bilen och väntar på att displayen ska lysa upp med regnummret, och glider in lite snyggt.

När bilen åker upp på lyften så inser jag två saker:

1: Däcken bak var nog inte så jäkla snygga som jag tyckt i halvdunklet på parkeringen

2: Olja som läcker ner på Kat:en är nog inte så jäkla bra (packbox problem är rätt vanliga på saab)

Men det visade sig vara mina minsta problem, besiktningssnubben harklar sig lätt när han kolla på bromslangarna fram och mumlar ”inte bra” och kallar till sig en troligen rätt ny kollega för att visa (inget bra tecken, ungefär som när man är hos läkaren och denne hittar nåt den vill visa för 5-6 kollegor)

Efter lite lirkande faller bromsslangen därifrån, först på höger och sedan görs processen kort även på vänster sida, känner hur jag blir iskall över hela kroppen ”hur f*n ska jag ta mig hem”

Besiktningssnubben kör bilen till gästparkeringen medan jag går med svansen mellan benen till kundtjänst och inväntar betalning.

Så kollektivt fick jag ta mig hem i min ”skifta däck smutsiga” klädedräkt (såg ut som en luffare) och försöka komma på hur jag skulle få bilen därifrån och hem eller liknande, i Norrland där jag kommer från så hade det löst sig direkt, men här nere i Hemska Skåne så är jag rätt låst.

Så, jag vaknade 4 i morse och efter en snabb kopp kaffe så vevades PundarGolfen igång för färd till Ängelholm och nedmontering av Stereo-anläggning och rensning av bil sedan iväg till Hlsingborgs trevligaste bildemontering www.thomassonsbilskrot.se som är helt underbara på att ställa upp, en eloge till alla som jobbar där, rekommenderar starkt det stället och Pick and Pay delen som dom har

Så nu åker SAAB:en till skrot med en vemodig tår för allt kul jag haft med den..

-=Maniac=-