Publicerad den

Honda presenterar nya bilar

Den nya Honda cr-v är designad för den europeiska marknaden och byggd i Europa. Bland Hondas nya bilar ligger den i framkant både när det gäller design och teknik, läs mer om Hondas nya bilar här. Den nya dieselmotorn släpper ut mindre koldioxid än förut vilket är viktigt för den europeiska marknaden där efterfrågan på sådana tekniska detaljer är mycket stor. Dieselmotorn är bättre för miljön än äldre bilar och även bättre för plånboken – den bränslesnåla motorn gör nya cr-v populär bland de flesta. På 100 kilometer så drar denna modell endast 4,5 liter. Trots fokus på miljötekniska lösningar och låg bränsleförbrukning får man ej glömma att Honda aldrig för den sakens skulle tummar på prestandan. En Honda är likställd med stor körglädje och den nya cr-v är inget undantag. Honda utvecklar ny teknik utan att kompromissa.

honda cr v

 

Dieselmotorn 1,6 liter är en lättviktig modell vilket bidrar till att den nya cr-v väger 116 kg mindre än den tidigare modellen som hade en dieselmotor på 2,2 liter. Det gör att bilen är mer lättkörd och smidig på samma gång som den ligger säkert på vägen. Trots att bilen väger betydligt mindre så är bagageutrymmet större. Kapaciteten för bagage är 1648 liter. Det går att förändra bilens insida och fälla ned de bakre sätena och på så sätt få plats med att lasta in även stora och otympliga föremål.

 

Projektledaren för cr-v Ryouji Nakagawa beskriver cr-v som en perfekt kombination mellan en vanlig bil och en SUV. Han betonar balansen mellan effektiviteten hos en vanlig bil och funktionaliteten och säkerheten hos en SUV. Därför är nya cr-v effektiv, mångsidig och och kapabel. En bra beskrivning av en av Hondas mest populära bilar.