Publicerad den

Hyundai Santa Fe i Vinter (Tack vare skruvat.se)

Det har skett en liten rockad i Bilparken hos mig. Saaben har problem med bromsrör och lite annat smått och gott så jag fick invänta garage.

Men under väntetiden så tänkte jag ta mig en liten chansning, för vad kan bli bättre än att lägga ner lite tid och energi på SAAB Aeron och kanske se om Hyundai:en skulle kunna bli rullande projekt under Vintern.

Så med en känsla av att det här kunde gå hur som helst, ja det kan ju knappast vara några falska förhoppningar på en bil som jag fått klart billigt så körde jag upp till Bilprovningen nervös som …….

Och som ni ser så har jag fixat vassa kanter med universal skärmbreddarna aka Silvertejp (ja jag ska fixa svetsningen av dom så fort det går, någon  som har ett hörn över i Skåne?

Så hur gick det då? Jo trots pulserande bromsar och skrapande frambroms (det var meningen att fixa det när projektet drog igång) så kördes en igenom med tre st 2:or dvs pulserande broms, kasst bromsbelägg höger fram och skadad bromsskiva.

I vanliga fall brukar man få en månad på sig, men eftersom tidigare ägare gjort en besiktning på samma sätt ett år tidigare så blev det EN vecka. så på Black Friday så passade jag på att beställa 2 st bättre begagnade skivor bak och Nya fram.

Dom nya kommer naturligtvis från Skruvat.se som skickade iväg paketet snabbt som bara den, så den fredagen satt jag och följde mitt paket tills…. det tog tvärstopp hos Schenker (dvs det gick från under leverans till försenat) så mitt planerade bromsbyte och besiktning fick vänta…


Men på måndag kom aviseringen och påminnelse på aviseringen direkt (kan ha varit registreringsproblem hos ombudet) så snabbt som en vessla så var jag iväg och hämtade paket och genast ner på en parkering för att på bästa kommando mek sätt byta skivor, belägg (ok där borde jag fotat ännu ett paket från just skruvat, men eftersom både jag och bilen är rätt skruvade av naturen så glömdes det bort i röran)

Så nu är bilen gatulegal så vad blir nästa steg på det rullande vinterprojektet då, ja vad sägs om byte av kamrem, vattenpump och diverse andra attiraljer plus ta ner oljetråg och kommando byta vevlager då det finns en antydan till knackande.

Sedan så….

Ok jag ska avslöja lite , fix av skärmkanter, lackande i försvarets olivgröna 235 färg, inkoppling av Motorola MV810 polis enhetsdator och… ja en massa mera det kommer hända en hel del och ja det kommer bli om ite bara en God Jul utan också en Hjuvlig Hjul på ett skruvat sätt

Så hur ska Du få en God Hjul, ja kanske lägga upp en önskelista på Skruvat.se en riktigt skruvad lista för oss eller hur God JUL