Publicerad den

Inredningstankar SAAB

Inredningstankar

Ett problem med att köpa en gammal polisbil som just Polis SAAB:en (aka Snut-Saaben) är allt som en gång i tiden suttit i bilen men som av olika anledningar monterats bort, jo för det är rätt sällan du kan lägga vantarna på en helt utrustad polis kärra

inredning, saab, 9-5

Och min är knappast något undantag, det var klippta kablar suspekta säkringsdosor och elektronikboxar med kryptiska beteckningar lite över allt, och det mesta är nu nerpackat i lådor inför ett än så länge lite smått hemligt projekt.

Men det är inte bara dom klippta kablarna som är ett problem, på sina ställen så har det skurits, borrats och rivit bort delar av inredningen så mattan ser ut som skräp (plus att mattan under baksätet luktar nåt så kopiös av uppkastningar så ja det är väl faktiskt bara att byta matta som gäller)

Så vad gör man då? Kanske ta en tur till returbilen (eller Pick n Pray i HbG ) för att hitta saker utan hål, eller kolla blocket för att se om det finns något projekt där motor eller annat valt att upphöra vara användbart och köra en montera ner helg och helt sonika byta inredning i bilen som jag förutom just den flagnande inredningen lärt mig tycka rätt bra om under den här tiden.

polis saab inredning

Roadtripen igår (2013-10-26) gick som smort, att bara ställa in farthållaren (note to self hitta ny spak då den som sitter där är lite glapp i infästningen) på 110 km/h (ungefär) och låta automaten sköta sig själv så var det enda jag saknade just lite musik och slippa se alla hålen efter polisens framfart i den stackars bilen, och ja får jag bara dom prylarna på plats så är det en klart skön bruksbil som funkar bra trots sitt hårda förflutna.

Enda ytterligare som jag funderar på att göra med den är kanske att byta lite färgsättning på den, att ratta kring en bil med massor med antenner vit och med extra backspegel kan ge fel vibbar i trafiken ibalnd, funderar på om det kanske skulle funka med M90 mönster i vinter camo utförande, eller vad tycker du ? Kommentera gärna färgsättning och Inredningstankar  .

-=Maniac=-