Publicerad den

It’s Alive | MotorManiac Projekt lil Red Rover

Efter att ha dykt djupt innanför huven på Mercedesen så känns det helt ok att starta upp ett BusBils projekt samtidigt, och efter många långa sessioner på Blocket för att söka den perfekta bilen så drog jag mig ut till parkeringen för att se vad som jag inte fraktat till skrot än.. och Voila där stod den fortfarande….

Den lilla Röda Rovern som stått och våndats i ännu ett år, så iväg till Thomassons Pick and Pay för att köpa Batteri då det som satt där inte fanns kvar längre, och sedan en bön för att motorn inte frusit sönder (idiot savant:en dvs jag skippade glykolen när jag höll på att byta topp packning på den sist och eftersom jag gett upp om den så…)

Den gruffar och tänder på första försöket, stannar, vrider om igen och den tänder igen,, ner med maniac foten och den puttrar igång och ja ni hör ….
Problem:
Rost, bakre delen av trösklarna behöver kärlek och det ska jag väl ge dom, och översyn av underrede med stålborste rostskydd och massa,.
Avgassystemet den bräker som en ledsen mås, under vintern så har ljuddämparen dött rostdöden men jag har ett avgassystem egentligen avsett för en Mazda men med lite fantasi och lätt salongsvåld ska det väl kunna plockas dit ett 2.5″ system på Rovern
12″ basen ska fixas till, lär bli bra ljud i den lilla kupen,, och jag vet vilket färgtema som kommer…..
Maniac’s Back in Business