Publicerad den

Jag en Handledare?

Handledare

Ska det vara jag de? Japp från ikväll så drar jag på mig mitt alterego The Drive Instructor för att lära junior att köra bil, det har dragit ut lite på tiden men bättre sent än aldrig som man brukar säga eller hur.

Om jag så ska släpa ut eleven ut i Polis SAAB:en så ska här övningsköras, och ja det ska bli riktigt kul, han har tur som slipper min debut bakom ratten, dvs den legala oficiella versionen.

Jag fyllde 17 år + 9 månader en kall dag i januari, det var den dag man på stenåldern fick börja övingsköra och eftersom jag hade a körkort så behövdes det inte väntas på något övingskörningsbevis (det berömda lämplighetsintyget plus övingstillstånd) så min väna far och jag tog plats i en lätt rostanlöpt Audi 100 LS

Det hade snöat rätt mycket den här dagen och det var kväll när jag satte mig vid ratten och körde ut på den smala grusväg som var mer regel än undantag där på 80-talet (tiden med benvärmare och neonfärger) i alla fall så mötte jag en buss och fick hålla ut åt höger, tyvärr så hade plogbilen dragit upp vägen en bit utanför den vanliga vägen så jag befann mig rätt snabbt långt nere i det rätt djupt dike.

Bussen kopplade snabbt en lina mellan min bil och bakdel buss och poof uppe på vägen igen.

Den mer inoficiella körningen jag gjorde långt tidigare var inte mindre intressant eller äventyrlig, men ytters illegal, 15 år gammal föräldrar på semester och lämnat bil och bilnycklar hemma

En styck Ford Granada kombi 2.8 -77 och femtonåring är inte en bra kombination, och jag ville naturligtvis känna hur det kändes bakom ratten, så jag startade och körde en bit uppp för backen hemma för att sedan försöka backa tillbaka, får lite panik sålr om ratten och ränner bakdelen upp på en hög stenar.

Moloken kör jag därifrån och väntar mig det värsta dvs ramponerad bil och en framtid av rabiata föräldrar när dom skulle komma hem (1 vecka senare) men som tur i oturen så var slutröret på avgassystemet det enda som var skadat, vilket min far såg direkt och det blev en lång monolog om dumhet bilar och svettiga tonåringar.

Ett tag senare köpte jag en egen bil men det är en annan historia

Men i alla fall nu är det jag som ska vara handledare hehehe