Publicerad den

Mc mellanspel.Och Renaulten försvinner

Om du läst hela min lilla berättelse så kanske du undrar var motorcyklarna tagit vägen.

Eftersom Min Ratbike/Café Racer inte uppskattades så hade den hamnat i mina föräldrars garage och förde där en ganska tynande tillvaro, möjligheten att jag skulle ut och köra på den var väl ärligt talat ganska begränsad, en annan kille som jag kände så där lite ytligt hade en Husqvarna 490 Cross, och i mitt impulsiva/selectiva rus så gjordes det affär, min Cb 400F gick till honom och husqvarnan rullades in i garaget.

 

 

Efter ca 1 månads körning så rensade jag 1:an och 2:ans växeldrev, och med flickvän så blev det att mina surt förvärvade slantar pytsades ner i mera bilrelaterade aktiviteter.

En av mina favoritsysselsättningar är/var att gå runt på bilskrotar, och känner man dom som driver bilskroten så brukar dom inte ha så stora invändningar, så renaulten fick lite donationer från diverse märken efter fynd och utgrävningsresultat på skroten..

Dödsstöten för Renaulten kom en liten tid senare, Husqvarnan blev inte bättre där den stod, och en morbror kände medlidande för den, så efter en kort förhandling så bytte den ägare, och jag skulle sköta transporten av den, i , Renaulten.

En renault 5 har ganska begränsad yta att frakta saker på, men det gick att fälla ner säten och göra en liten plats i den, och naturligtvis så går en Mc likt en Ikeamöbel att plockas ner, så sagt och gjort Husqvarnan blev kompakt packad i Bilen, och färden 10 mil norrut påbörjades, det kändes att bilen inte direkt var nöjd med lasten, men det gick,, bra  tills vi var ca 2 mil från destinationen.

Mitt i en kurva körs ett rassel och pang, bilen blir lite svårmanövrerad och ett möte med en buss komplicerar genast situtionen, efter ett långt tag av styrande och svettande så blir det stopp efter vägkanten. När jag går runt och kollar på bilen så ser jag vad som hänt, på höger bakhjul så har hjulaxeln passerat rakt genom bakhjulslagret och hjulet har kilat fast sig i innerskärmen.

Min morbror lånar en bred släpvagn på sitt jobb, och bilen dras upp på denna och fraktas hem till honom.

Renault GTL är inte som andra renaulter, den har/hade en egen dimension på bakhjulslagret än övriga modeller ( och troligtvis beroende på glykolnivån i hopsättarens frukostvinare)

Så för att göra en smetig historia kort så sattes 2 st olika lagerbanor ihop hjälpligt och Renaulten passerade vidare till andra äventyr, men inte hos mig, men fler bilar stod på kö för att provas hos lilla mig…..