Publicerad den

Miljö och Miljöbilar

Miljödebatten går hög i Sverige, och kontentan verkar vara att eftersom vi är så duktiga så måste vi vara ett föredömme för dom som hrm varit mindre duktiga.

Jag har faktiskt svårt att tro att medel Indiern eller medel Kinesen faktiskt bryr sig om vi här kör på gas eller etanol eller på nåt av dom övriga miljö alternativen. För det är väl där det stora problemet kommer att bli, när medel Indiern eller Kinesen skaffar nåt av dessa billiga fordonsalternativen som håller på att tas fram

För oavsett hur billigt den här bilen presumsivt kan gå, så lär ju det vara kvantiteten som blir avgörande, och naturligtvis kan jag förstå dem. Det är ju en bit av den sk västerländska drömmen att kunna ta sig dit man vill på ett enkelt sätt.

Så vad kommer bli ett större problem än miljön? Jo naturligtvis tillgången på bränsle, så troligen är det det som politiker är livrädda för, att förändra miljön i det här läget nja, med kolkraftverk landtransporter med lastbilar (som eu gärna vill ha kvar pga den arbetsstyrka som faktiskt jobbar i den branschen) och smutsiga industrier så är personbilstrafiken det minsta som borde oroa…. eller?