Publicerad den

Miljöbilar och försäkringar

I dagens trafikpolitiska ekonomiska läge har jag funderat på att stoppa upp en 18 åring i en monter för våra efterkommande att se, gärna med en lite äldre rostig bil av valfritt märke dvs en typisk 1:a bil, ok jag är medveten om att 1:a bilar varierar beroende på föräldrars ekonomiska ställning mm men ok ta en meridian av detta, ok det kan bli lite svårt med åldrandet av den stackaren, men det kanske finns nån cryoteknik som man kan använda för att slippa formellt ta livet av stackaren.

Varför detta? Jo, testa redan idag att teckna en försäkring på ert barn, ta ingen ny bil utan ta nån som tilltalar både dig och din avkomma, kolla priset, gissa hur högt detta kommer bli från 1:a Juli då trafikförsäkringen höjs…….

Att skriva försäkringen på föräldrar har ju varit en lösning, men gissa vilket utredningsarbete försäkringsbranschen lägger ner för att bevisa att din spoling kört bilen, ta nu detta med en bit fram i tiden då samma försäkringsbolag blir skyldiga att betala och rehabilitera trafikskadorna.. Jag ser en framtid med slitna fotsulor samtidigt som våra vänner Statsministern och hans anhang rullar runt i sina stadsjeepar och garvar