Publicerad den

MotorManiac kopplar Ljud (i SledgeHammer)

Söndag, en perfekt dag att slita ut en stor del av inredningen i Bilen och försöka plocka in metervis med kabel så det där 30-tals ljudet som huserar i Mercedes’ens original högtalare drivs på flykten.

För det finns inget tråkigare än att plocka igång en bra låt och låta den sakta men säkert förstöras av en total avsaknad av Bas.

Så utrustad med skruvmejsel, och diverse andra operationsverktyg så slängde jag mig hejdlöst över den stackars bilen och började slita ut allt vad mattor, inredning plastpaneler och annat onödigt som råkade vara i vägen.

Ljudbygge

Naturligtvis drogs det kabel till dom tidigare installerade 6.5″ som hamnat i bakdörrarna (sk mockup högtalare som sitter där och dunkar tills något bättre får plats där)

Receptet hittils i Mercedesen är nu:

  • HU (Huvud Enhet)  Alpine IDA-X200 (ska bytas till nyare pga inkompabilitet med iPhone 4)
  • DSP (Digital Signal Processor) PXA-H100 Alpine
  • Slutsteg Mutant MT1204 (4x60w)
  • Slutsteg Mutant 1 Kanals Bas steg x 2
  • Högtalare Gas 6.5″ (Tillfälligt bakdörrar)
  • Högtalare Sony 4″ Instrumentbräda
  • Bas 4 st 10″ (på g in förberett installation)

Det mesta med installationen gick bra tills det skulle provspelas, Huvudenheten gillar inte iPhone 4.an utan börjar stänga av sig i vild protest

Så iPod:en får byta plats med min dyrbara iPhåne, då dyker nästa problem upp.

En Mercedes från det glada 80-talet var nog aldrig menad att ha nåt bättre än vevgrammofon så strömtilldelningen gör att när ljudreglaget kommer över 15 så stänger den prompt ner ljudet, så nästa steg blir att dra både nya ström kablar och jord .

Men eftersom jag efter att ha bekämpat ett dåligt installerat Folksam larm ledsnat på att gräva i elektroniken så gav jag upp och ägnade mig åt lite snik styling..

leende mercedes

Före….

bredare leende

Nej det är inte photoshoppat, och mjölkförpackningen står där för att framhäva det svarta i grillstylingen 🙂

Nästa projekt blir mera kabel för den stackars stereon….