Publicerad den

Nästa generation i familjen Schumacher snart i formel 1

Nästa generation i familjen Schumacher snart i formel 1?

Det verkar som att vi snart kommer få höra namnet Schumacher igen i Formel 1 sammanhang. Efter Michael och Ralfs framgångar närmar sig nu ytterligare en generation i klanen Schumacher sig racingsportens finrum.

Två fäder

Michael Schumacher drog sig tillbaka för andra gången 2012. När karriären till sist tog slut så kan man utan tvekan säga att han är tidernas mest framgångsrika formel 1 förare. Det går alltid att diskutera vem som har mest talang men statistik kan man inte bråka med och ingen kan slå Michaels resultat.

Men även hans yngre bror Ralf hade en framgångsrik karriär och lyckades vinna 6 formel 1-lopp innan han drog sig tillbaka samma år som sin storebror.

Tillsammans är de två bröderna de enda syskon som båda vunnit i formel 1. Detta vore en imponerande dynasti sig men nu verkar det som att vi snart kan se ytterligare en generation Schumachers på formel 1 banor världen över.

Michael Schumacher i Ferraribil 2004 – Bild av Rick Dikeman (CC BY-SA 3.0

Två söner

Michaels son Mick Schumacher föddes 1999 och har redan tagit ett stort kliv mot att ta sig till formel 1 cirkusen. Mick började tävla i go-kart redan som nioåring och har arbetat sig upp från Formel 4 till Formel 3 som han tävlat i sedan 2017. 2018 blev säsongen då han tog klivet fram och vann den europeiska F3-serien. Detta innebär att han nu har säkrat en superlicens vilket gör att han kan tävla i formel 1 redan nästa säsong förutsatt att han lyckas skriva kontrakt med ett team.

Oddstipps inom betting placerar det som en riktig lågoddsare att Mick snart kommer skriva kontrakt med ett F1-team. Utöver att han bevisligen är en mycket talangfull ung förare så gör namnet Schumacher honom extra värdefull inom promotion och marknadsföring. Detta är något som alla F1-stall har behov av. Ferrari där hans far hade sina första framgångar har sagts redan ha ögonen på Mick.

Mick Schumacher – via Facebook

Men även Ralfs son David verkar satsa på en framtid inom racingens värld. David är två år yngre än sin kusin och har redan börjat tävla i F4 serien för US Racing som är ett team som är delägt av hans far. David har redan vunnit rookiecupen i F4 och förutspås ha goda chanser att även han ta sig uppåt i serierna.

Vad driver dynastin Schumacher?

Förutom att racing helt klart verkar finnas i familjens gener så drevs de också av en tävlingsinstinkt utöver det vanliga. 2001 i Kanadas Grand Prix noterade bröderna ett historiskt resultat då Ralf lyckades köra förbi Michael och de slutade loppet som etta och tvåa.

Trots att Ralf totalt aldrig nådde samma framgångar som sin bror så sägs rivaliteten varit stark mellan de två och de slutade på ett tidigt stadium diskutera racing med varandra överhuvudtaget. Om det skulle sluta med att vi får se båda deras söner i formel 1 samtidigt, vilket måste ses som sannolikt, verkar det dock som att rivaliteten kan bli betydligt mera vänskaplig. David har sagt sig ha både sin far och farbror som stora idoler och har också tagit mycket inspiration från sin äldre kusins framfart.

Vem vet, kanske vi får Schumacherdynastin dominera ytterligare ett årtionde på formel 1-banorna inom en nära framtid?