Publicerad den

Nya däck ska hjälpa Räikkönen

Kimi Räikkönen har imponerat under årets säsong och finländaren har varit Formel 1-cirkusens jämnaste förare, men behöver fler segrar i jakten på Sebastian Vettel. Nu hoppas Lotus-föraren på hjälp av nya däck.

blachr_talons_allstars

Den finske Formel 1-stjärnan fortsätter att köra stabilt under året och han är faktiskt hela seriens mest jämna sett till resultat och placeringar. Dock saknar Lotus den där riktiga toppen som krävs för att knipa segrar. Räikkönen är också själv medveten om problemet med att vara stabil, men utan de riktiga höga topparna. För att nå ikapp den trefaldige världsmästaren Sebastian Vettel måste han börja plocka segrar i racen. De senaste veckorna har Lotus-stallet arbetat hårt för att plocka fram nya däck till bilen och finländaren tror på en positiv effekt.

 

“Uppenbarligen fortsätter jag att göra livet surt för mig i kvalet på lördagarna så vi har fått betala dyrt för det. Men vi har fortfarande en bra bil i racen. Nu ska vi bara försöka lära oss hur de nya däcken fungerar”, har Räikkönen sagt tidigare inför den stundande höstavslutningen.

 

De tre senaste åren har Red Bull och Sebastian Vettel vunnit världsmästartiteln i Formel 1, men i år har det stormat ovanligt mycket kring tysken. Han hamnade i ett uppmärksammat bråk med stallkamraten Mark Webber tidigare i år och australiensaren har bestämt sig för att lämna stallet och F1-cirkusen efter säsongen. Tidigare har Kimi Räikkönen pekats ut som en tänkbar ersättare, men det mesta talar för att det i stället blir Daniel Ricciardo som fyller platsen efter Webber. För finländaren blir det fullt fokus på att utveckla bilen hos Lotus och hitta de riktigt höga topparna – för att på riktigt kunna utmana Red Bull i toppen, vilket en del sportsbetting faktiskt tror att stallet kan göra.

 

“Om vi fortsätter att köra in som tvåa, som vi har gjort så många gånger i år, så kommer det förmodligen inte att räcka. Men man vet aldrig vad som händer”, säger Räikkönen.

 

 

Om du är mer intresserad av fotboll kan du se allsvenskan live på flera sajter på nätet.