Publicerad den

OBD-II en räddare i nöden

Nåt som fick mig att bli lite nervös när jag skaffade bruksbilen var att tempmätaren fått för sig att den skulle ligga i stadig vila, förra ägaren kunde vittna om ett sporadiskt till livs vaknande tidigare innan den promt bestämde sig för att liggande nål ligger.

Instrumentering som inte funkar får mig att känna mig obekväm, helst en tempmätare eftersom jag haft ett antal bilar som valt att koka på dom mest opraktiska tillfällen (eller vad sägs om VallåkraTräffen när alla vill hem) men eftersom jag inte bara är motordåre utan också DatorGEEK (jobbar med just framtagande av kul applikationer till våra surrande mediavänner) så har jag en liten dosa som passar perfekt både i Laptop:en (lappmössan? ) och Iso uttaget i bilen.

Så efter en del övertalande så kunde jag se att.

  1. Sensorerna fungerade
  2. Bilen mådde så bra den kunde för att ha gått 25000 mil yep
  3. massa roligt datoriserade hoppande nålar och meddelanden

gauges 2_carpc22_1

Så nästa steg blir att ta bort instrumenteringen rengöra och gulla lite med kontaktspray