Kåseri

Kåseri

åseri

2012

2012-08-20

Mumien , eller silvertejpsvolvon har varit på Vallåkra Träffen, 2 dagar av trevligt och gemytligt bilfrossande kombinerat med att visa upp hur en bil blir helt virad i silvertejp (eller delvis tejpad, det finns gränser vad man hinner med på 36 timmar och 10 50m rullar med silvertejp).

Silvertejp's Volvon, aka Mumien 2

Det mindre trevliga var att komma in till Helsingborg på lördagen, inte för alla trevliga bilar utan mera hysterin från poliser (och kommunen i Helsingborg gissar jag) naturligtvis vill dom som kommit hit visa upp sina bilar, och det blir gummirök, så varför inte försöka göra nåt bra av det hela, kanske liet uppträdanden och musik,, plats att ställa bilarna, en temporär dragstrip, gilla gärna StreetRace på FB Klicka här ja förslagen är många minst lika många som dom som faktiskt kommer till Helsingborg och Vallåkra varje år

-=Maniac=-

2012-03-11

Äntligen så trillade kronan ner, en vision eller ett ögonblick av kreativitet 🙂 och det blev mercedes bygge plus en massa funderande kring vad som ska hända med mina stackars bil-offer på parkeringen, dvs hur ska man kunna fixa ett projekt med Kommando Mekning 🙂

Så Mercan är klar för projekt, Rovern väntar på Inspirerade tankar eller en ersättare (som går att köra dagligen)

Bensinen kostar multum just nu, funderar på att lurpassa på bussen nån morgon och haka på en bogserlina för att spara pengar till jobbet, men det slutar väl med den fega utvägen att helt krasst sätta mig på bussen istället

 

Ha en skön söndag kära läsare

2012-01-19 

2012 och det är dags att ändra lite inriktning på det som hamnar här, från att ha varit en Dagbok (i en blogg som i sig är en typ av dagbok) så ska jag nu skriva lite kring betraktelser som jag funderar över fordonsmässigt.

Så 2012 och januari med plånboken skriande efter att ha tankat PansarMercan så finns det väl inget enklare att skriva om än dom bensinpriser som börjar nå nivåer som känns lite svettiga.

Med prislappen uppe på nästan 15 kr/l så kan ni gissa att jag förbannar all körning som Mercan måste göra , med en förbrukning på 1.7 l/mil på kortkörningen så kan jag bara ana i periferin oljeschejkens breda leende .

Naturligtvis så borde jag skaffa en mindre och bränslesnålare bil, men PansarMercedesen är bekväm och stabil när jag rattar kring den i ingenmanslandet som Helsingborg trafikmässigt består av, med en bredd och gedigen patinerade storlek som sätter sig i respekt även hos det risigaste bilalster som kör gatlopp genom Helsingborg så känns det tryggt på ett skönt sätt, lite som att styra kring med ett slagskepp och möta en roddbåt… Gissa vem som flyttar sig först.

Så det lär bli några mil till och jag lär krama blodet ur skinnet i plånboken både en och två gånger innan det blir någon ändring på det hela, och går världen nu under 2012 så vad spelare några liter bränsle för roll då?

-=Maniac=-

2011

2011-04-18

Rejäla hopp i dagboken, och rejäla hopp bland bilarna också, borta är Turbo SAAB:en som bilprovningen i Ängelholm hade vissa ideer om att den skulle undvika att köra efter vägen (bromsar är visst nåt bra 🙂 ) och in har både en Mondeo rullat + en Rover för att hålla bilparken lite mera intressant .

Så nu kör vi igen, borta är sponsorer och liknande men tillbaka är ideerna, glädje och Visioner ..

2010

2010-08-07

Lund i hettan, nej frugan tillåter inte att jag ligger som ett vrak under bilen och pysslar med dom mest mystiska saker som jag nu ev gör när jag är i “Bilmeckar Koma” utan ibland måste man bjuda till med det där lilla extra och umgås socialt med andra medmänniskor , och nu när G3 Golfen fått nya snygga däck så kändes det tryggare än att köra kring på dom slicks liknande puckarna som suttit på bilen innan.

Imorgon ska jag få tummen ur.. och plocka in 12″ basen så det blir lite skönare ljud, och koppla om permanent + delen till Pioneer stereon så jag slipper göra ljud inställningar efter varje gång jag stänger tändningen på bilen…..

2010-07-31

Det har varit en rätt seg varierande vecka med sjuk fru och skador på Pundar Golfen, saknar helt fruktansvärt att ha ett garage att smyga in i och låta visionerna överskölja mig.

Det är väl det mest negativa med att kommandomeka, att alltid avsluta det man påbörjat, dvs samma dag och att försöka värja sig från nyfikna åskådare som hela tiden ska fråga vad man gör, eller berätta ändlösa anekdoter från när dom hade någon bil som dom bytte fälgar eller hängde flufftärningar i….

Någon som har ett hörn kring helsingborg för en Maniac,maila admin (a) Motormaniac.se så kan vi snacka

2010-07-27

Att köra “Pundar-Golf” kan ha sina nackdelar, helst när det sitter ett vatten läckage någonstans under budget plast anslutningarna på symaskinsmotorn 🙁 och som jag skrivit innan så när man ser tempmätaren sega sig upp över 110 grader och man står vid rödljuset så håller man bara hårt i ratten och hoppas att det inte blir ångdusch i bilen.

Nu är det i alla fall löst, så här är det bara KGB däcken rosten och allt det andra som ska fixas innan jag kan känna mig…? Nöjd

2010-07-26

Lagen om alltings jävlighet.

Saaben har börjat få ett allt manligare läte utanför, och igår blev det dags att inspektera vad det kunde vara, när delar av avgassystemet pulvriseras som en egyptisk mumie under ens händer så är det radikalt dags att göra något.

Så jag har ställt SAAB skrället ett tag för inpassning av det avgassystem som legat i källaren och G3:an har fått agera bruksbil ett tag.

2010-07-22

Beslut, eftersom resurserna är rätt begränsade och möjligheten att okupera något garageaktigt känns minimalt så kommer MotorManiac att jobba med BusBilar, ni vet såna där som man småskrattar åt och där man inte behöver vara så där överdrivet försiktig (som dom som smyger över fartguppen, näe tack här ska fan köras)

2010-07-13

Varmt, orkar knappt gå ut på parkeringen och bråka med bilarna, att köra utan air-condition är outhärdligt nästan och lite varmare så hade nog snart bågfilen kommit fram och taket åkt av.

Ska ev försöka få liv i SAAB 900 Turbon SpeedFreak edition som faktiskt har luftkonditionering och en förmåga att krossa bensinpumpar…

100705

Veckobrev, ja det kändes rätt att utvidga informationen här och få lite fasta punkter, att bara reflektera och kåsera mellan skriverierna om allt från projekt —> allt som händer gör att det kan bli bra att ha en fast punkt för att skriva om vad som hänt projektmässigt och naturligtvis ge ev samarbetspartners och sponsorer ett forum att kunna medverka i…

100628

Turbulent, det är väl det enklaste sättet att uttrycka sig för dom senaste dagarna, rent fysiskt har det inneburit däck/fälgbyte på Golf 3:an och en fysisk förflyttning av Mazdan från den parkering som den okuperat under 3 långa år sedan den berövades inredningen pga ett missförstånd (som ställde mig med en bil utan visioner)

Samtidigt så har den Röda trevliga SAAB:en fått ta Mazdan plats så det som ligger närmast på agendan är skrotning av vit SAAB 9000 och projektering av Golf 3:a och ev nåt annat projekt om nu SAAB:en blir bortbytt…..

VW Golfen fick solsting idag efter besöket på skroten, vete fasen om den blev rädd där uppe på bilkyrkogården eller om det bara är den subtropiska värmen, jag misstänker också att termostaten är lite lätt defekt, men VW teknikerna har visst tänkt knepigt då man placerat termostaten undervattenpumpen bakom fästet till generator/servo dvs det blir ett lite giftigare jobb att byta den……

100626

Midsommar har sprungit hastigt förbi, och efter några veckor så har jag äntligen börjat vänja mig vid mitt nya rullande projekt dvs aka Rust n Bones .

Så nu är det dags att börja leta sponsorer och samarbetspartners med den berömda ljus & lyktan XD så nu är vi äntligen på G igen

100512

Idag har jag lekt en hel del med det sk “Maniac” temat, med galler för fönstren på jobbet och diverse rekvisita så har det blivit rätt roligt att leka med galnings bilder och liknande (jodå det har varit en långsam dag på jobbet så 🙂 )

100509

Nytt avstamp och dags att sopa upp lite på sidan, sista dagbokinlägget är daterat 2008, kan bero på att 2009 varit ett svart hål när det gäller allt som liknar inspiration och visioner .

Men nu är vi inne på 2010 och det är dags att samla ihop nåt som kan bli något större.

Projekt “Maniac” kommer presenteras inom kort och en engelsk version av sidan ska skapas pga det intresse som varit rent statistikmässigt från många länder utanför Sveriges gränser 🙂

Livet är rätt kul att leva, helst utan att känna att element dränerar den egna energin så kan vi nu snart presentera nåt klart roligare än det som varit ….


Gammalt
080912

 

Fick en otrevlig överaskning i veckan, känns lite snopet att märka att bränslemätaren hoppar 2 steg ner . Jodå någon hade varit och slangat bränsle ur bilen,lovar jag kunde hålla mig för skratt.

Det känns att hösten kommit, det är klart kallare ute men det hindrar knappast mig från att dra igång steg 2 på både Mazda & SAAB projekten, nu när internet fungerar i SAAB skrället så ska det snyggas till en del och uppgraderas.

Mazdan ska bli lite prestanda bygge, kan bli kul med en liten & lätt bil…

080904

Nu är motorstyrningen nollstäld och Check Engine lampan släkt, så jag kan känna mig ganska nöjd, samtidigt så har alla lågnivå kablar dragits fram till bagaget och ligger bara och väntar på att få kopplas till ett slutsteg. Planerar att fixa till sänkningen av bilen nu i helgen, hoppas resultatet blir det jag hoppas på 🙂

080903

Efter allt som har hänt under Augusti så är det dags att läga upp planeringen inför hösten/vintern, är lite trött på att bilen ser ut som vilken SAAB 900T som helst så jag har börjat att prata (maila) SpeedParts för att se om det finns någon lösning som inte får plånboken att skrumpna ihop som ett ledset russin .

Dags också att beräkna blandningen Etanol/Bensin 50/50 fungerade inte så det är tillbaka till ritbordet…

080821

Vilodag efter allt som varit dom senaste dagarna, hotspoten var klar till 45% innan Vallåkra, vilket är som det brukar. Den stod på parkeringen och delade ut Wippies nätverk till förhoppningsvis någon trevlig Träffbesökare, och såg helt anonym ut, jobbar på att hitta åt ett fungerande bodykit så det inte ser ut som moster märtas gamla köra till Hemköp Saab, nån som vill sponsra Sveriges 1:a Mobila HotSpot med ett sånt, eller delsponsra?

DSC00031

Skärmen är på plats och Bil-Pc bygget är på G in i bilen…. Så jobbet flyter på

080817

Vallåkra, en skön söndag med en massa trevliga bilar och händelser. Tog med mig min son och naturligtvis mit utställar pass (Tack Elvis) och drog igång wippies routern så delandet av internet kunde komma igång, hade hoppats kunna köra den sk live feed:en under både lördag och söndag, men tekniken var inte villig den här gången. Men det kommer inom en snar framtid, kolla bara kamera placeringen .

DSC00034

Den lilla grå ringen på backspegeln är en kamera, kul va!!!

080815

Efter lite övertalning så blev det dubbel din storlek på Stereo intaget i SAAB:en, så nu har jag plats för både Alpine Enheten och Skärmen, tiden räcker inte till för det jag tänkt, dvs stoppa in Bil-Pc systemet, men det kommer vara klart till NRJ in The Park (om nu Wippies låter mig rulla in i NRJ-Byn) det har varit hektiskt på slut tampen, med både Skådespelar jobb (Wallander) och bilbygge, samtidigt som jag sökt nya sponsorer och mer samarbeten, men så funkar väl livet.

Livet är en resa, från vår födelse till vårt avfälle, och det är resan mellan dessa 2 punkter som gör det värt att leva.

080813

Äntligen är dom sista högtalarna installerade, så nu kör jag med 9 högtalare i bilen, så musik kommer det vara en hel del av 🙂 det var klart enklare att dar kabeln i bakdörraran på SAAB en så nu känner jag mig nöjd, imorgon ska jag ringa Micro för att höra om mina greenstuff belägg fram har kommit, såmycket att göra så lite tid.

080812

Bromsarna har kommit, det ligger 4 st trevliga borrade bromsskivor och väntar på installation, det känns hur bra som helst inför nästa helg, kameran är intrimmad, wippies nätet är provkört, nya högtalare installerade, nu saknas bara ett bodykit och en sänksats så vore det fullbordat 🙂

Vill också tacka operatören 3 som valt att komma in som samarbetspartner till MotorManiac’s IT projekt

tre_logo

080810

Intensiv vecka, har fixat till kring Micro/Wippies SAAB:en plus spelat in en del film (2 st inspelningsdagar på Wallander spelningen i Ystad), så vad är nu kvar inför Cruisingen? Väntar på bromsarna till SAAB:en och ett No/Go från Micro på lite vassare ljudprylar i bilen. Sedan blir det väl panik mek innan det är dags att sätta sig ner och beundra det som blivit färdigställt.

080802

Det har varit hektiska veckor, HotSpoten har gjort sin jungfruresa från soliga skåne upp till Sockholm och allt har (ta i trä) fungerat som det ska göra, så nu är det en del småsaker som ska fixas till under veckorna som kommer och en helg fylld av livesändningar här på webben innan jag kan känna mig så där perfekt nöjd.

SAAB:en kommer få nya bromsar under den närmsta veckan och sedan ska routern trimmas in för full funktion, jag hoppas fortfarande på att någon trevlig sponsor kan skjuta till lite fälg + däck , men om inte det sker så får jag väl vara nöjd med hur läget är just nu.

Ljudet ska det också jobbas på i bilen, så det blir lite sköna toner samtidigt med cruisandet…… så håll i er , snart bär det av.

080720

Har jobbat med routern idag, den hittar wifi nätet, den reagerar på ström, usb dongeln verkar hitta 3G nätet men sedan så tar det stopp, ingen koppling till internet, kanske dags att uppgradera mjukvaran?

080718

Wippieeee.

Har hämtat wippie routern och ska börja placera in den i min kära SAAB, känns riktigt kul med att fixa in en trevlig router i bilen och köra “mobil Hotspot” dvs inte bara dela ut nätverk utan göra det på ett säkert sätt och samtidigt ha väldigt kul, det blir också en kul feature för dom som åker i bilen dvs lite X2000 känsla med internet ombord. Micro är som alltid med på ett hörn och jag är evigt tacksam mot Elvis på Micro i Helsingborg

Wippies1Stor001

080408

Idag är det verkligen en dag som det blir att jobba med planering och administration, dvs jobba med mjukvaran till dom olika bil-pc lösningarna och planering av vilka applikationer som ska fungera, hoppas att Alpine prylarna kommer idag så jag kan få börja testa.

Fick avisering om att adaptrarna för dörrhögtalarna kommit, så nu blir det lite fylligare ljud i kärran. Ska bli kul.

080405

Solen skiner och fåglarna kvittrar, dags att överrösta dom med lite stämmningsmusik från bilen, det ska mätas lite på SAAB:en för montering av Bil-Pc anläggning i den också plus förbereda för bilstereotestet nästa vecka (måste få in högtalare i dörrarna så det blir lite tryck i kärran)

Bromsarna på Saab
:en måste tittas över, fick hjärtat i halsen vid lite aktiv körning för några dagar sedan (flygraka utanför HbG) där jag märkte att jag haft lite väl stor tilltro till dom befintliga bromsarna på kärran, man lär sig altid nåt nytt.

Planerar lite bilaktiviteter nästa vecka också , besök på bilfirmor och ev lite testkörningar hoppas jag.

Ha en skön lördag

080404

Idag är det pressvisning på Nya Volvo XC60, och jag sitter fast i Helsingborg, mindre kul kan jag säga.

Annars så sitter jag spänt och väntar på att få testa mediaspelaren från Alpine, verkar som testen för Rayser runnit ut i sanden men vi får se. Det är härligt med våren och att alla fina fordon börjar komma fram i våryran, det är vid den här tiden på året suget efter Mc brukar sätta in, men efter nackskadorna jag fick vid olyckan så stannar det vid drömmar.

Die Krupps snurrar på Mp3 spelaren och dimman ligger tät i Helsingborg

-=MotorManiac=-
Kåseri, kåseri, kåseri, kåseri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *