Publicerad den

Öppnar nya dörrar

Det är grått ute (dagen underdrift) och jag kommando mekar som vanligt på parkeringen, eller jag kanske ska säga jag mekar Äntligen med Alfan.

156 grandturismo side

Ja den är väl inte lika bildskön som Alfan ovanför (än) men i alla fall så har äntligen en av dom nya dörrarna kommit på plats, och det är lite mera utmaning att göra den typen av mekningar på kommando vis, för av någon envis anledning så måste allt eller i alla fall det mesta sitta på rätt plats när jag går in, jag mekar på en offentligt (eller hyrd iaf) parkering så det är inte bara att dra över en presenning och gå in när jag inte känner för att göra nåt mer.

156 grand turisno rear

Så var var jag, ja kommando mekning, en trevlig bilkollega kom för ett tag sedan förbi med 2 st dörrar till den Svarta trevliga Alfan som byggt bo på min parkering, det här var “nakna” dörrar dvs hissar rutor lås mm har plockats bort för att hålla nere priset (japp ni har väl läst det förut men här kommer det igen, fattig bilskribent) så det blev att plocka originaldörren ta bort innanmätet (tarmpaketet?) och hänga fast den nya dörren utan att fingrar tår eller andra bitar av min lekamen blir kvar som utsmycknad i bilen.

Efter 2 timmar satt framdörren på plats och det hade börjat mörkna runt i kring, och nej vevmekanismen (elhiss delen) sitter inte riktigt där än, men den ska dit om jag så ska tappa fingrarna på köpet, för av någon otrevlig anledning så måste hissmekanismen köras ner i botten för att den ska kunna passas in i rutan (efter lång test av vilja våld och .. så insåg jag att den inte skulle gå dit) och batteriet är gräsligt tomt så att köra ner den på knappen funkar inte (plus att Alfa inte har nöd versionen av manuell nervevning)

Så imorgon så står det på agendan att ladda batteriet, sätta fast alla skruvar som är lösa (inkluderat den i min skalle?) och byta även bakre dörren, plus dra dit nöd multiremmen på plats

Har man inte att göra så skaffar man sig.

Någon som har ett garage i Helsingborgs trakten?
maila till garage (a) motormaniac . se (sätt in ett @ skriv ihop och maila om ni har tips )
Maniac