Publicerad den

Porsche och den 1:a klubben

Det har gått 60 år sedan 13  stolta Tyska ägare av Porsche startade den 1:a klubben för just märket Porsche.

Det firas nu med en utställning med 12 unika modeller av just Porsche , utställningen kommer pågå fram till 26 augusti 2012

Samtidigt passar man på att tacka dom 181000 medlemmarna i klubbar runt om i världen för deras engagemang och hängivenhet.

och det gör Porsche genom att presentera en exklusiv Porsche 911 Club Coupé som endast kommer att tillverkas i 13 exemplar. Specialmodellen som baseras på 911 Carrera S kommer uteslutande att erbjudas till klubbmedlemmar och den visas för första gången i Porsches museum.

Med en mycket komplett utrustning och den nyutvecklade uppgraderingen “Powerkit” som ökar effekten till 430 hk, med SportDesign-paket och den mycket påkostade inredningen, Porsche Exclusive, har möjligheten till individualisering utnyttjats till det yttersta.

911 Club Coupé är lackerad iden gröna färgen “Brewster Green”. 20-tumsfälgarna, SportTechno, är lackerade i samma färg. Dekor som skapas för varje enskild ägare understryker 911 Club Coupés exklusivitet. Det gör också det belysta insteget med modellbeteckningen och logotypen till 60-årsjubiléet.

En av bilarna kommer Porsche att behålla för att hedra Porsche-klubbarna världen över. Klubbmedlemmar har tid på sig fram till den 16 juli 2012 för att registrera sin rätt att köpa en av de tolv kvarvarande unika bilarna på www.porsche.com/911-club-coupe. De tolv vinnarna kommer därefter att utses genom en kontrollerad dragning. 911 Club Coupé kommer att erbjudas till alla marknader utom Kina och Indien. Det svenska priset blir 1 651 500 kronor