Publicerad den

Provkör Chrysler Stratus 2.0 LE

Våren sätter sina spår, nu är det ju dags för förändring och luften andas liv. Medans andra männsikor packar ihop sina tillhörigheter och byter bo så blir mina förnyings ambitioner mera på det 4-Hjuliga sidan.

Efter att ha sökt genom en uppsjö annonser så hittade jag en bil som verkligen stod ut, både med tanke på utrustning och design, och efter en kort biltur så var det dags att se den i verkliga livet.

 

En svart Chrysler Stratus 2.0 LE -97, den finns även som 2.5l V6 med automatlåda, men den som jag fastnade för var 2 litersmodellen med manuell växellåda.

Motorn är en tvärställd 2 liters maskin 16 ventiler dubbla överliggande kamaxlar på 133 hkr.

Filen ärframhjulsdriven växellådan är 5 växlad

Designmässigt är bilen väldigt bildskön med sina svepande linjer den andas lyx .

Inredningen är i bilen jag tittar på en beige tyghistoria, bilen hade definitivt vunnit på skinn inredning med sitt lyxaktiga yttre, Elhissar (fram & bak) ac , ja det man behöver finns, plus världen tråkigaste stereolösning men ok den var säker bra -97 *ler*

Jag får nycklarna och sedan bär det av på en liten test tur, bilen är helt underbar att köra, mjuk följsam , med lätt bett i motorn trots att den inte är överdrivet hästkraftsstinn, lite högt väg-ljud kanske men det kan ha berott på däcken.

Så efter all denna reklam, finns det inget negativt om bilen?

Jo naturligtvis, det här är en 10 år gammal bil, vanliga problem är abs strul, strul med fjärrlåsen (om dom inte bytts på garantin innan) bromskivor som går varma och blir skeva, och en otroligt vek växellåda som kostar multum att byta. Men annars är den kul.

-MotorManiac=-