Publicerad den

Retro Handsfree & Funderingar

Torque

Jag är inte en av dom som sitter med handen vid örat (ungefär som man höll snuttefilten när man var liten) när jag kör (känga till mobilprat med luren vid örat i bilen) men hur gör man om man vill hålla saker autentiskt? Jo man hittar en gammal hf från stenåldern (it mässig tid) och börjar installera den.

Nokia’s 810 enhet är en relik från 2003 och man kunde hitta den i en uppsjö av myndighetsbilar (polisen hade dessa lång in på 2010 talet innan man blandade med parrot enheter mm) och har hisnande funktioner som bla bluetooth 1.2 och både lur och simkort.

Håller på att kolla vad som fanns 2007 och ska uppgradera till just det men just nu så blir det lite vintage i bilen då jag inte vill byta ut huvudenheten (blir oftast trubbel med klocka mm när man kränger dit nån eftermarknads enhet.

Så nu blir det montering plus en efterlängtad rekonditionering av bilen då jag upptäckt att jag haft en hyresgäst i den utan att veta om det, när man hittar skal efter ekollon på tändkassetten blandat med isolering så är det dags att kolla vad som händer.

Motorrum

Jag får skylla på att jag nyss fått tag i bilen och knappt dammat av den , men det började med att jag i vanlig Corona mässig hjälpsamhet börjat skjutsa mina kära familjemedlemmar (fru och 29 årig son) till deras jobb så dom ska slippa trängas i bussen, men i alla fall skulle skjutsa och sätter mig bakom ratten för att inse att bilen har görslut batteri, snabb joggning in och hämta nycklar till SkrammelBoran och iväg.

Kommer hem och byter batteri och ser sedemera avdukningen efter mindre råtta i Tändskasettsfördjupningen. Sökning påbörjas och jupp ett litet bo hittas.

Hoarder utflyttad

Så iväg till Delplocken för att hitta en bättre beggad huvisolering och stöta ihop med en trevlig SAAB snubbe (kul att träffas Thomas) , så nu ska det dammas av en huvisolering , installeras en handsfree och njutas av solen

Ha det gott