Publicerad den

Roadtrip & trafikbeteende

Snart dags för sommarens första Roadtrip, den här gången upp mot Västkusten och Smögen, japp det är lite innan säsongen veckan före men det är rätt kul att titta på förberedelserna inför midsommar samtidigt som man kan faktiskt bara slappna av.

Det är knepigt ibland hur folk kör, helst då man kör korrekt .

Knäppig bilförare + Olycka

Det här hände tidigare i veckan, och det blev intressant att kolla loggarna på bilen (Japp D S***n jag har både kameror och loggmjukvara i bilen du tyckte var skrotig) en helt vanlig dag jag och frugan kör in mot Väla Köpcentrum, lägger märke till en lite Golf som har bråttom, japp det känns nästan som om han vill köra om i Rondellen (vilket man kan se på filmen jag har i bilen japp är info-analytiker så jag har en hel del i bilen)

Kör in mot parkeringen på just Väla, dvs vägen runt mot Ikea, saktar ner för ett fartgupp när det säger Pang och golfen på bilden kör rakt in i Röven på Backyard Benz:en.

Ok det hade kunnat gå värre, men ut kutar jag och ifrågasätter mentala kvaliteten på bakomvarande förare, får till Svar “du stannade” jag Nej, jag saktade ner för fartgupp vid övergångsställe, replik förare 2 “men det var ingen som skulle gå över övergångsstället” jag nej men det är ett farthinder här så man kör mjukt över……..

Vid det här laget har jag ett gäng elaka Hunner och vikingar i mitt huvud som skriker att jag ska “lära” ynglet hur en 30 markering på vägen och ett farthinder ser ut…. men eftersom det inte var nån som skadade sig och då både jag och snubben i den guldfärgade (JA JAg vet vad han heter men hänger inte ut nån ) så åkte vi efter handskakning åt var sitt håll.

Hade jag tagit dit lagen långa armar så hade snubben nog ev fått ta om kortet ( 18 år så gissar att det var på prövotid) men ok lite seg i ryggen och orolig fru så jag släpper det …