Publicerad den

Senare tonår (eller pre-tonår)

När jag fyllde 12 så flyttade vi till en liten by på den norrländska landsbyggden, och cyklandet blev mera en plåga, naturligtvis så fick ju benen muskler, men hur kul var det att pedala omkring när man fått smak för 2-takts rök och knattrande.

En bekant till familjen hade en Tomos (Finskt Mopedmärke) trimmad men inte i drift, så den fick jag *ler* (jag är medveten om att åldern för det är lite lågt men ärligt jag brydde mig knappast,) så efter lite kelande med elsystem så small den igång, vilken lycka, inte ens tonårsfjun under näsan kunde kittla så skönt som att köra den här moppen.

Omgivningen var inte så negativ på den tiden , ok hade jag kört avgasrörs löst så hade väl pappa batong kommit, men jag var ju ett välartat barn (leeer) så dom lät mig ha mitt lilla roliga. Ett stort minne av det här fordonet var att det åt tändspolar , och att jag hade en konstant småsur pappa som misstänkte var gräsklipparbensinen försvann.

Den här mopeden fanns i mitt liv tills jag fyllde 15 då jag fick en Mustang med Zündap motor, i orginal skick, då jag lovat ta det lugnt, siktet var egentligen inställt på mc kort när jag fyllde 16.

Men att gå från 70 km/h trimmat till 35 km/h otrimmat är ett jättesteg, och fart är ett underbart gift (ja jag tycker det, min åsikt) så en dag damp Hobbex katalogen ner hemma, och den hade en cylinder som skulle ge 5.5 hkr, och av nån anledning hade jag pengar, så gissa vad som kom på posten (ska förklara för yngre vad postkontor var för nåt en gång i tiden)
Efter ett lågnt skruvande så var stackars mustangen inte laglig, och leendet på läpparna var brett. körde i några månader innan jag sålde moppen till förmån för en Honda CB 125 twin som skulle ställas i ordning för mc kortet.

Det var ett hemskt projekt, och mina tekniska kunskaper var klart begränsade, och mina parenter var minimalt intresserade av den. Men jag lyckades ta mitt mc kort på första uppkörningen, så nu hade jag kort men inget fordon……..