Publicerad den

SöndagsExemplar (Opel Astra Blues)

Söndagsexemplar det där som är något värre än just ett måndags Ex, ja nu börjar det likna min söndag.

opel-astra-cc-f

I ett svagt ögonblick så lovade jag en bekant att jag skulle “titta” på bromsröret vid höger framdäck, eller ok jag visset att det såg rätt rostigt ut plus att i framsätet på sagda bil så låg det ett misstänksamt platt paket från Mekonomen .

Jag blev väl knappast förvånad när jag tittade i det och hittade ett st bromsrör modell långt som ……

För att få saker rätt så är det ett par saker jag måste börja med.

Jag är vansinnigt avundsjuk på Er där ute med garage, att göra något på projektbilen (Carabineri Alfan för Er som glömt) så hade det varit helt fanatiskt fantastiskt att kunna krypa in i ett varmt torrt och upplyst garage, lägg sedan till att du ska sätta händerna i en annan bil som mest känns påtvingat tråkig plus en parkeringsplats ute fuktig grådaskig .

Ja Ja utrustad med diverse verktyg och pallbockar så var det dags, egentligen när man gör sånt på en Opel så brukar det vara lite bättre att plocka ner hela framvagnsvaggan men eftersom parkeringen från och med måndag blir betalparkering så fanns det knappast på agendan plus att mina snobbiga grannar skulle få tuppjuck av att se en nerplockad bil .

Det blev några timmars jobb, en hel del önskningar om dubbelledade armar och gärna en uppsättning extra armar hade varit helt kalas, men iaf så kom röret på plats och det skulle luftas.

Snabbt samtal till junior som släntrade ner och pumpade för brinnande livet på bromspedalen, …… inget händer pumpar pumpar , naturligtvis skit i ledningen, rensar och voila allt funkar.

Kollar sedan lite lätt på besiktningspapperet som snubben lagt i påsen och ja det fanns fler 2:or diffus ljusbild pga lyktglas som såg hmm sluskiga ut och bredvid så ligger det en förpackning fix till det så en timma slipning av plastglas innan jag trött kall blöt som fasen kunde gå in och tänka på nåt bättre, dvs en Alfa

alfa_carabinieri

Det var min söndag och ja jag önskar fortfarande att jag hade tak över huvudet när det gäller mekning, någon kring Helsingborg?? Snälla!!!!