Publicerad den

Sponsrad Video – Scania Visar Vägen

Scania Watch innebär ett enkelt sätt att inhämta uppgifter om bland annat bränsleförbrukning, effektiv körning och genomsnittlig hastighet. Den kan även ta emot påminnelser om inkomna e-postmeddelanden, SMS och samtal – helt enkelt ett verktyg som sätter förarens behov i centrum!

Scania har utvecklat klockan tillsammans med Sony Mobile.

– Vi ser många spännande möjligheter med att knyta klockan till information från fordonens styrsystem tillsammans med data från vårt system för realtidsuppföljning av och analys av lastbilsflottan, säger Scania Mattias Lundholm, chef för Scanias utveckling av uppkopplade tjänster.

Den första versionen som lanseras i en begränsad upplaga på 999 klockor, limited edition, kallas Black Griffin. Scania fortsätter sedan omedelbart för att ytterligare utveckla enheten genom att förbättra användningsområdena och tillföra fler funktioner som till tillgängliga för klockanvändarna genom nedladdning.

– Vi hoppas att i kommande versioner bland annat ha funktioner som avläser förarens puls. Detta öppna möjligheter till en rad olika hälso- och säkerhetstillämpningar för förare, säger Scanias projektledare Jonas Svanholm.

Se videon för mer information om Scania Watch!

Ta en titt på något som verkligen känns som om det kommer vara något intressant inför framtiden i transportbranschen
och sedan får vi se när det dyker upp på privata sidan för våra vanliga bilar, för möjligheterna är enorma