Publicerad den

Sponsrad Video – Du tankar inte så ofta i en Renault

Med de nya Energy dCi-motorer kommer det dröja mellan besöken på bensinmacken. Tekniken kommer från Renaults F1-motorer som vunnit 11 världsmästerskap. Läs mer och kolla hur mycket du kan spara på renault.se

Sponsrat Inlägg
Och det är naturligtvis fantastiskt hur just F1 tekniken oftast ger återspegling senare på våra vardagsbilar, och i det här fallet just hur det ger en motor med trevliga egenskaper som samtidigt snålar med bränslet.

För det är ju något vi numera alltid har i åtanke för miljön’s skull och samtidigt med smidigheten att vi ska kunna njuta av vår vardag med allt vad det nu innebär

energy-dci-110-zoom

Det är inte så länge sedan just en dieselbil mera sågs som något man körde ute på landet eller om man körde lastbil eller taxi, idag så finns det dieselbilar som känns precis som vilken bil som helst och man behöver inte känna att man väljer något tråkigare bara för att man väljer att köra Diesel.
Det är inte någon gammal taxi vi sätter oss i idag utan en modern och rolig bil med alla dom möjligheter som tidigare bara var för bensinbilar och det känns mycket roligare på det här sättet.
Och Reanult är duktiga på det här eller hur.
Mina egna minnen från Diesel bilar sträcker sig faktiskt till en Peugeot 305 Diesel som fanns i min bilpark i början av 90-talet och den skulle verkligen behövt all hjälp den kunnat få från dagens bilar, för den hade alla dom egenskaper som jag fördomsfullt talat om ovan, den var långsam luktade illa och ok att den tog mig från a till b men den tog sin rejäla tid på sig för att göra just detta.
Men ta en titt på Renault och dess Energy dCI teknik ovan istället för det gäller ju inte längre eller hur ?

Renault dCI jepp just så heter det