Publicerad den

Sportbilar Top 5

Efter att ha ögnat igenom Kingmagazine på webben och tittat på deras topp 10 lista på klassiska sportbilar så kände jag att det kanske skulle vara kul att göra just en egen sån, dvs med dom trevliga bilar som får mitt hjärta att klappa lite snabbare..

Så på plats 5

Alfa Romeo 8C Convertible

Jag var faktiskt på plats på Motormässan i Malmö när cupé modellen av den här avtäktes för första gången i Sverige, och jag kan verkligen erkänna att den syn som mötte mig tog lite av andan ur mig. Det hör väl till att jag sedan tonåren varit helt fascinerad av just Alfa Romeo’s design , kanske dags att äga min första Alfa snart

Plats 4

Ferrari Maranello

Jag gillar dom mjuka linjerna på den här bilen, och med Autoropa i närheten så har jag konstaterat att bilen inte bara är vacker på bild utan rent fantastisk i verkligheten också , Ferrari är också just det bilmärke som verkligen passar i rött

Plats 3

Maserati Quattroporte

Jag kan erkänna att det känns som det är uteslutande Italienskt tema på den här topplistan, i alla fall så här långt men det är rätt naturligt när många av dom mer framstående bilarna designats i just Italien, och Maseratin är också lika kurvigt vacker som dom ovanstående.

Plats 2

Peugeot RCZ

För att bryta lite av den Italienska dominansen så kommer en skön stilstudie från Peugeot och RCZ modellen som verkligen tar bort det där lite småtråkiga från just märket, det finns en hel del som händer hos Peugeot just nu och när man ledsnat att titta på RCZ:an så kan man ta en titt på Koncept modellerna som är på gång som 908 an till expempel..

 

Plats nr 1

Eagle Speedster

om man tar dom vackra linjerna från Jaguar’s E-Typ och sedan kombinerar det med en modern motor och ett chassi som ger kraftpaketet en rejäl rättvisa så då får man Eagle Speedster en vacker kurvig bil med just dom rätta egenskaperna för massor av nöjesfyllda timmar efter vägen…