Publicerad den

Sportvagnsmeeting på Knutstorp i Helgen

Japp i helgen är det dags för fina bilar, tävling och en massa kul igen på Knutstorp.

Och om man nu tar en titt hos SMHI så verkar både motorgudarna plus vädergudarna för en gångs skull vara helt överens

Så varför inte ta chansen och åka och titta på något riktigt kul, på fina Knutstorp banan där det händer så mycket 🙂

Reynard_Formel_Ford_2000_-_1985-08-02

För att verkligen se vilka tider som gäller så gå in på sportvagnsmeetings hemsida (lägger inte upp tider här eftersom det är deras info och deras hemsida förtjänar ett besök)

Så nu väntar jag på svar ifall det kommer vara ok för MotorManiac att strosa kring i depån för att ta lite trevliga bilder att lägga upp för Er som inte har chansen att komma hit ner till vackra Skåne för att se det här Live

Och vem vet nån dag framåt kanske jag vevar igån min Alfa 156:a och tar den nåt varv runt banan då den snart kommer vara en Diesel som ingen annan , vem har sagt att Dieslar inte kan vara prestanda bilar.

giuletta_1121018447_photo_298_

Så nu är det sommar och fler events kommer att samlas , jag kommer göra mitt bästa för att skriva om så många som möjligt av dessa, plus jag har en födelsedags present att göra nåt kul med (testkörning Lamborghini + Ferrari) som min kära svägerska gett mig 🙂

Så nu hoppas jag att jag kommer se Dig på Knutstorp imorgon och att Du kommer ha minst lika kul som jag kommer att ha för det är sommar och solen skiner

Njut nu av sommaren och som vanligt tackar jag alla trevliga läsare som gör att jag fortsätter med att skriva tack

Fakta Knutstorp

Ring Knutstorp är en racerbana som ligger utanför Kågeröd i Skåne i Sverige.

Banan

Banan används för racing, bland annat STCCroadracinghalkkörning och rallycross. Den är känd som en mycket kuperad och krävande bana för förarna med såväl flera långsamma kurvor som några snabba. Banan kallas i bland för The Nürburgring of Sweden, sedan 2008 är marknadsföringsnamnet “Valley of speed“.

En utbyggnad är planerad från hårnålskurvan för att kunna arrangera flera mästerskap. En utbyggnad av racerbanan skulle få omfattande betydelse inte bara för södra Sverige, utan även för svensk motorsport som helhet. Den nya delen kommer att byggas efter FIA:s (Internationella Bilsportsförbundets) högre säkerhetsnormer vilket skulle öppna upp för arrangemang av större internationell omfattning. I HD, 16 juni 2008, gick det att läsa att banan kommer att bli 3 268 meter när utbyggnaden är klar. Banan kommer, med den nya delen, att få ett snabbare parti, men samtidigt behåller man Knutstorps karakteristiska karaktär. De STCC-förare som tagit del av ritningarna har uttryckt sin entusiasm. Dessutom kommer Ring Knutstorp AB i september 2008 att påbörja byggandet av en skola på 855 m²’, en investering på 11 miljoner kronor. Här ska fullt utbyggt 54 elever utbildas till racingmekaniker i samarbete med Svalövs Gymnasium.

Fem-sex publika arrangemang per år lockar kring 75 000 besökare. 4 500 elever per år genomgår halkövningsutbildning. Men även annan typ av omfattande trafiksäkerhetsutbildning bedrivs. I flera år har Volvo Safety Driving varit förlagt till Knutstorp och det planeras enligt Ring Knutstorp AB:s tidigare VD, Lars Svensson, för en framtida utbildning inom miljökörning. Målet för Knutstorp AB är att bli Sveriges ledande motorsportsarena. Banan har åtta anställda och omsätter årligen ca 15 miljoner kronor, större arrangemang bedrivs i samarbete med ideella klubbar, främst Hyllinge MS.